Česká firma Sens představuje světově unikátní cvrččí jerky

Sens vyrábí maximálně výživné jídlo s minimálním dopadem na životní prostředí. Zákazníky oblíbené proteinové tyčinky či bezlepkové těstoviny z těch nejkvalitnějších surovin nyní doplňuje o revoluční produkt. Jedná se o světově unikátní cvrččí jerky. Nejenže jerky chutnají skvěle, firma navíc dokázala pokořit milník v ceně, jsou levnější než hovězí.

Cenu se podařilo snížit díky efektivnějšímu využití přírodních zdrojů jako je krmivo, půda nebo voda. Další výhodou cvrččího jerky je nižší celková produkce skleníkových plynů. Proto i v OSN vidí cvrččí protein jako jeden z proteinů udržitelné budoucnosti.


V Sens nabídli Čechům jako první cvrččí protein, nyní představují světovou novinku
“Po rocích vlastního vývoje jsme dosáhli slibovaného cíle, kdy jsme cenu produktu s cvrččím proteinem dokázali ztlačit pod úroveň jeho masové alternativy”, představuje pokoření milníku v již sedmileté historii firmy Sens jeden ze dvou zakladatelů Daniel Vach. S produkty s cvrččím proteinem se firma Sens prosadila zejména ve sportovní výživě mezi lezci a outdoorovou komunitou. Ambasadorem a spolumajitelem značky je i světový šampion v lezení Adam Ondra. Nově se právě s cvrččími jerky chystají mezi širší veřejnost. Cvrččí jerky plánují prodávat v kamenných obchodech nebo i na čerpacích stanicích, kde jsou hovězí nebo krůtí jerky velmi oblíbené. Spoluzakladatel Radek Hušek doplňuje: “Cvrččí protein je stejně kvalitní jako nejlepší hovězí. Na naše dva balíčky cvrččích jerky ale spotřebujeme téměř o tři tisíce litrů vody méně.

Vyprodukuje se také 100x méně CO2”.
Cvrččí jerky vypadá a chutná jako opravdové sušené maso Jerky značky Sens jsou vyrobeny vlastní unikátní technologií z novátorského cvrččího proteinu a rostlinných bílkovin, přičemž v jednom balení jerky je až 53 % cvrččího proteinu. Cvrččí jerky uvádějí na trh ve dvou příchutích barbecue a teriyaki. Z prvních reakcí zákazníků firma Sens soudí, že uspěli s vytvořením plnohodnotné náhrady sušeného masa jak chutí, tak texturou. Na vývoji technologie a testování prototypů firma pracovala dva roky.

Cvrččí potraviny zkoumají i české vysoké školy
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., se výzkumem v oblasti alternativních proteinů věnuje již léta v Ústavu analýzy potravin a výživy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT). „Cvrččí protein je z pohledu výživy plnohodnotná alternativa bílkovině z masa. Společně s aspekty udržitelnosti při jeho chovu to z cvrččího proteinu dělá přinejmenším zajímavou alternativu do budoucna. Daří se nám ve světě prezentovat VŠCHT výzkum například v oblasti obohacování cvrččího proteinu vitamíny již přímo při chovu cvrčka nebo jsme například vyvinuli metodu, kterou lze jasně identifikovat, jestli v potravině hmyz obsažen je a i to, který druh“, uvádí.

Jerky od Sens jako první k dostání na Rohlik.cz
„Rádi spolupracujeme s udržitelnými a inovativními českými projekty. Sens jsme zařadili do nabídky již před 7 lety, velmi krátce po vzniku samotné značky. U našich zákazníků se Sens těší stále větší oblibě. Jsme rádi, že můžeme nabídnout jako první i novinku cvrččí jerky a být tak partnerem zajímavé inovace”, komentuje spolupráci Mirka Vopatová, ředitelka nákupu Rohlik.cz. Podporu inovativním produktům projevil Rohlik.cz už v začátcích firmy Sens. “Pro českou značku je to skvělá příležitost, jak ukázat nové produkty širšímu publiku zákazníků.
A zrovna u Rohliku jde o zákazníky, pro které je kvalita surovin a produktů jedním znejdůležitějších kritérií při nákupu”, pochvaluje spolupráci Daniel Vach. Potenciálu cvrččího proteinu věří i významní čeští investoři. “V Reflex Capital jsme optimisté do budoucnosti a líbí se nám technologické inovace, a i v potravinářství je potřeba je dělat. Proto jsme už před lety podpořili zakladatele Sens. Revoluční produkt Jerky je pro Sens velký krok do popularizace cvrččího proteinu”, vyjadřuje se k uvedení světového unikátu Ondřej Fryc, investor, Reflex Capital.

Cvrččí protein je podle OSN proteinem budoucnosti 
● 70 % proteinů: stejná kvalita bílkovin jako to nejlepší hovězí
● 20 % zdravých tuků: více omega-3 a omega-6 než má losos
● 5 % zdravé vlákniny: vláknina chitin zlepšuje zažívání a snižuje zánětlivost
● Mikroživiny: vstřebatelné bioaktivní železo, vápník, zinek, vitamín B12 a další
● Žádná antibiotika: narozdíl od dobytka odpadá riziko super-bakterií
● Žádné nemoci: žádná prasečí chřipka nebo nemoc šílených krav, cvrčci jsou nám tak vzdálení, že od nich nemůžeme nic chytit.

AL

Zdroj foto: Archiv Sens

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.