Ranní a večerní rituály krásy

Snad každé ženě záleží na vzhledu a přitažlivosti. A vůbec nezáleží na tom, kolik nám je let. V raném mládí je krása a přitažlivost většinou samozřejmým projevem. Pružné tělo s hladkou a pevnou pokožkou, obličej bez vrásek se svěží pletí.

„Přirozená krása nám ale bohužel není dána navěky, a proto chceme-li si ji uchovat co nejdéle, musíme o ni dobře pečovat,“ říká Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic a pokračuje: „V této souvislosti je třeba si také uvědomit, že krása se snoubí se zdravím a také s naší náladou. Těžko si budeme připadat přitažliví, pokud nás bude zužovat nějaká choroba anebo budeme v našem životě hledat jenom negativa. Již před mnoha lety nám doktor Albert Laporte vysvětloval, že naše zdraví a vzhled máme v mnohém ve svých rukách. Velmi dobře si vzpomínám, jak mezi námi chodil a v ruce držel nůž a vidličku a hovořil o tom, že těmito nástroji značně ovlivňujeme svůj život. Co jimi vložíme do úst, to se odráží na našem zdraví.“

A je to opravdu tak. Vyvážená strava je základem našeho zdraví a samozřejmě i přitažlivého vzhledu. A že už máte na zádech několik křížků? Věřte, že nikdy není pozdě začít. Zaměřte se na vyváženou stravu, konzumujte hodně zeleniny a ovoce, ale malé množství tuků a cukrů, nepřejídejte se, dodržujte pitný režim. Upravte svůj životní styl – je třeba vyvážit různé povinnosti s aktivitami, které nás těší, s našimi koníčky, pobytem na čerstvém vzduchu, pohybem a dostatkem odpočinku a spánku. Pro tělo je určitě prospěšnější dlouhá procházka než odpoledne strávené v cukrárně. A samozřejmě pečujte pravidelně i o pokožku celého těla. „Vytvořte si ranní a večerní rituály, které vám postupně přejdou, jak se říká ’do krve’ a bez kterých si své ráno a večer nedovedete představit,“ doporučuje Alena Kimlová.

Něžné probuzení pleti

K rannímu rituálu patří příjemná sprcha, kterou zakončíme proudem chladnější vody. Možná vás náhlý proud studené vody ze začátku zaskočí, ale věřte, že rychle probudí ještě ospalý organismus k životu a přinese příval energie. Pokožce celého těla prospívá i prokrvení, které chladná voda způsobí. Pokožka bude pružnější a pevnější. Po osušení naneste hydratační tělové mléko. Pleť si uchová vláčnost a vás při aplikaci jistě potěší i příjemná vůně. Péče o pokožku obličeje je trošku náročnější. Pryč je doba, kdy stačilo rychlé očištění a nanesení denního ochranného krému. Čas pokročil, a tak je třeba přidat i ošetření partií kolem očí, úst a krku liftingovým krémem. Pokud jste se nevyspaly zrovna dorůžova, je možné použít i osvěžující sérum, které pleť nastimuluje. Je na místě nanést i hormoceutický krém, který bude nahrazovat ubývající estrogen a zamezí uvadání pleti. Důležitá je i specifická ochrana pokožky očního okolí, která má tendenci k tvorbě vrásek. Lehké gely určené na tyto partie vytvoří ochranný film a zamezí vzniku volných radikálů poškozujících zdravé buňky. Přidáte-li ještě hydratační sérum a denní regenerační krém, bude ranní péče dokonalá. Celkový jednotný tón pleti doladí tónovací krém, který dodá pokožce lehce opálený vzhled. Pak už jen pár líčidel a výsledek bude perfektní, i když obličej zdobí pár vrásek.  Nezapomeňte, že k rannímu pěstícímu rituálu patří i zdravá snídaně, která zabezpečí výživu i energii na dopolední hodiny.

Revitalizační rituál na dobrou noc

Večerní rituál by měl být hodně relaxační a uvolňující. Koupel s využitím koupelové soli, při které na chvíli zavřete oči a budete vnímat klid a příjemnou vůni vám po celodenním shonu určitě prospěje. Zklidní mysl, uvolní svalové i psychické napětí a příjemně naladí organismus na klidný spánek. Po koupeli naneste na pokožku celého těla tělové mléko nebo regenerační tělový olej. „Regeneračních olejů se nemusíte bát. Jedná se o tzv. suché oleje, které se rychle vstřebají, dodají do pokožky lipidovou složku, zamezí jejímu vysýchání, ale nebudou vás obtěžovat mastným filmem,“ vysvětluje Alena Kimlová. Pokud trpíte otoky kotníků a bérců, končetinám velmi uleví lymfodrenážní tonika či krémy a uložení končetin do zvýšené polohy alespoň na 10 minut.

Péče o obličej by měla být hlavně regenerační, revitalizační. Pokožka během spánku mnohem snadněji zpracuje a zužitkuje účinné látky. Kvalitní regenerační noční krém by měl tvořit základ večerní péče a podle stavu a potřeb pokožky přidáváme pod regenerační krém různé typy sér a specifických přípravků – hormoceutický krém, sérum ke zvýšení produkce kyseliny hyaluronové, peptidové krémy, které zvýší produkci kolagenu. „Specifickou péči by měla určit kosmetička, která provede diagnostiku pleti a doporučí správnou skladbu produktů a také postup, jak produkty nanášet,“ upozorňuje Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic a dodává: „Také poležení na kosmetickém lehátku a ucelená péče naší kráse velmi prospěje.“

Možná vám tato doporučená péče připadá velmi složitá, ale věřte, že si na zkrášlující rituály rychle zvyknete. Vaše tělo vám vynaložené úsilí brzy vrátí formou pěstěného a přitažlivého vzhledu. A navíc se budete cítit dobře ve vlastní kůži. 

Zdroj: Kosmetika GERnétic, www.gernetic.cz    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.