A zase ty roušky

V koronavirové době je třeba chránit sebe i své okolí, a tak jsme opět nasadili na obličej roušky a respirátory.

„Řada z nás už ví, že pokožce uzavření pod tkaninu moc nesvědčí,“ říká Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic a pokračuje: „Pupínky, papulky, pustulky, podráždění, ekzémy, pokožka se hrne, tvoří se rýhy a vrásky, navíc ještě otlaky od krajů roušky, a od gumiček nás bolí uši. Nejhůře je na tom citlivá pleť, která těžce snáší změny, vadí jí zvýšení teploty pod rouškou, neustálé odírání látky o povrch pleti a nikdy nevíme, jak zareaguje. Velké nepohodlí přináší roušky i pokožce, kde se vyskytují záněty nebo jiné dermatologické problémy.“

Na druhou stranu již máme nějaké zkušenosti a dokážeme si lépe poradit. Zopakujme si základní pravidla péče o pokožku při nošení roušky.

Základem zachování zdravé pokožky je důkladné čištění ráno a večer, u mastné nebo aknetické pleti i častěji. Klidně během dne. Čištění provádějte citlivě, jemnými tahy (pokožka má během dne odírání ažaž, nepoužívejte hrubé peelingy). Dobrou volbou je hebká emulze čisticího mléka Glyco, kterou naneseme na pleť, necháme chvilku působit a pak opatrně setřeme tamponky nebo papírovým ubrouskem, zbytek opláchneme vodou. Odstranit zbytky potu, bakterií a nečistot můžeme jemným čisticím gelem Nettoyant Gommant Marin, který má kulatou a měkkou brusnou složku, takže nebude pleť dráždit. Navíc dodá do pokožky tolik potřebné minerály, které pleť díky stresu ztrácí. Gel opláchněte vlažnou vodou a osušte papírovými ubrousky nebo měkkým ručníkem. Netřete ji!

Pokožku tonizujeme a osvěžíme nejlépe bylinným tonikem se zklidňujícím účinkem. Stimulační tonika není momentálně vhodné používat. Tonikum Sebo Ger bude na pokožku působit upokojujícím účinkem, výtažky z myrhy, jitrocele, mateřídoušky, dezinfikují, zklidňují a regenerují kožní tkáně. Působí i proti nadměrné produkci kožního mazu.

Ráno po očištění pleti aplikujeme přípravky, které pokožku připraví na nalíčení a ochrání před vnějšími vlivy. Vyhněte se hutným krémům, které by ještě více podpořily kumulaci kožního mazu v pórech, ve kterých se pak díky zvýšené teplotě rychleji množí bakterie. Lehká séra a fluidní denní krém budou tím pravým, co pokožce prospěje. Osvědčil se buněčný stimulátor Mito Spécial+, krásně pleť osvěží a vypne. Antiradikálový komplex neutralizuje volné radikály, které v pokožce díky stresu vznikají, peptidy ve vysoké koncentraci jsou schopné iniciovat syntézu kolagenu. Denní krém s lehkou strukturou Ger Oxy se rychle vstřebá a podpoří okysličení pleti.

Ani líčení by nemělo pokožku příliš zatížit. Hutné krycí make-upy zatím uložíme. Použijte spíš jemné tónovací krémy, které můžete i po sejmutí roušky rychle opravit. Crème GG obsahuje jemné pigmenty a přírodní celulózu, které pleť sjednotí a dodají přirozený odstín. Trochu víc se můžeme věnovat nalíčení očí, které jsou pod rouškou důležitým komunikačním nástrojem. Jen nezapomeňte jemnou pokožku očního okolí před líčením dobře ošetřit. Ochranný gel Gel Contour Yeux spolu s denním krémem zamezují případné alergii na líčidla, hydratují a zklidňují pokožku.

Večer se budeme věnovat především zklidnění a regeneraci pokožky.  Na dobře očištěnou a tonizovanou pokožku aplikujeme regenerační krém, případně i další specifické produkty, které používáme. Vhodný je krém Synchro, který má kromě regeneračních účinků také zklidňující a antibakteriální efekt. Pokud vám kraje roušky vytlačily do pokožky vrásky a přehyby, dopřejte těmto místům krouživou masáž s lehkým přítlakem, nebo masírujte poklepy bříšky prstů.

V případě, že se na pokožce vyskytují zánětlivé pupínky, aplikujeme lokálně tenkou vrstvu masky Immuno a necháme působit do rána. Účinné protizánětlivé látky zvýší obranyschopnost a pokožku hezky zklidní. Díky zvýšení teploty pod rouškou a pocení trpí pleť často i dehydratací. Aplikujeme 1-2krát týdně hydratační masku. Maska Hydra Ger má kromě hydratačního účinku i zklidňující a lehce liftingový efekt. Pleť si při jejím působení krásně odpočine.

Nezapomeňte se dobře starat i o roušku. Pokud nosíte bavlněnou, pak je třeba ji denně vyvařit a po uschnutí přežehlit. Jednorázové roušky si neberte na obličej druhý den, jsou neúčinné, a navíc mohou být infikované. Nezapomeňte, že se bakterie ve vlhku a teple rychle množí.

V případě, že vaše pokožka bude na nošení roušky reagovat opravdu hodně negativně, dopřejte si častější ošetření v kosmetickém salonu. Kosmetička má ke zklidnění pokožky účinnější přípravky a vám jistě velmi prospěje hluboká relaxace na lehátku.

Zdroj: Kosmetika GERnétic, www.gernetic.cz    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.