Vánoční kamion Coca-Cola vyjel do českých měst. Kde ho můžete potkat?

Ikonický vánoční kamion Coca-Cola odstartoval svou pohádkovou roadshow. Poprvé zastaví v Ostravě, pokračovat bude do Olomouce. Celkově navštíví 25 českých měst a zavítá i na Slovensko.

Kamion přiváží pravé kouzlo Vánoc i sdělení, že svět potřebuje více Santů. Zakoupením originálních dobrot, které budou na místě nabízeny je totiž možné podpořit ty, kteří to opravdu potřebují. Coca-Cola se i tento rok rozhodla spojit s Českým a Slovenským červeným křížem a veškeré tržby z prodeje darovat potřebným.

Kamion Coca-Cola neodmyslitelně patří k Vánocům už více než 30 let. Do každého města v něm dorazí i samotný Santa Claus. Kolem kamionu bude, tak jako každý rok, veselo. Součástí kamionového show budou totiž i kouzelní elfové a návštěvníci se mohou těšit na nabitý vánoční program, který přenese kouzelnou atmosféru na všechny z nás. V nasvíceném vánočním kamionu si návštěvníci budou moci vyzkoušet například Santův kvíz, udělat si originální fotografie se Santou a jeho skřítky či nahlédnout 3D brýlemi do virtuální reality vánočního Santova světa. Kromě bohatého programu a sváteční nálady však kamion každý rok veze i důležité poselství – svět potřebuje více Santů.

„Rádi bychom ukázali, že každý z nás v sobě může objevit skrytého Santu Clause a přičarovat sobě i ostatním to pravé kouzlo Vánoc. Prostřednictvím nákupu vánočního občerstvení či dárkových předmětů u kamionu může každý pomoci klientům Červeného kříže. V České republice jsme se rozhodli letos podpořit Agenturu domácí ošetřovatelské péče Alice, což je profesionální služba Českého červeného kříže. Tato péče je velmi důležitá pro mnoho lidí v naší zemi, proto nás těší, že ji můžeme podpořit ve městech, kde působí,“ vysvětluje Veronika Němcová, ředitelka komunikace a společenské odpovědnosti Coca-Cola pro ČR a SR charitativní aspekt celé kamionové roadshow.

Kudy kamion jede? První okénko adventního kalendáře si přímo u červeného zářícího kamionu budou moci 1. 12. otevřít obyvatelé Mladé Boleslavi a Kroměříže, kde se Santova družina objeví pod rozsvíceným stromem na Velkém náměstí. S čerty a Mikulášem se pak elfové potkají v Boleslavi nebo ve Znojmě. Adventní neděle kamion zpestří rodinám v Brně, Litoměřicích, Králově Dvoře u Berouna a v Náchodě. Tím však jeho cestovní plán zdaleka nekončí, kompletní seznam měst, která navštíví, naleznete na https://coca-cola-vanocni-kamion.cz.

Kamiony přivezou také skvělé občerstvení, na jehož přípravě se podílela známá kuchařka a komička Chili Ta. Ochutnat můžete dvě verze hot dogů, které Chili pomáhala vytvářet speciálně pro tuto sváteční příležitost, a hlavně je doplnila o speciální omáčky v čele s její signature Čilipastou. Díky zakoupení těchto originálních dobrot si dopřejete úžasný gastronomický zážitek, ale především podpoříte ty, kdo to opravdu potřebují. Coca-Cola se i tento rok rozhodla spojit s Českým a Slovenským červeným křížem a veškeré tržby z prodeje darovat potřebným. Návštěvníci na místě mohou díky speciální LED obrazovce sledovat aktuálně vybranou částku i to, jak suma postupně roste. Celkově Coca-Cola v České republice a na Slovensku, společně s účastníky akce, věnuje Červenému kříži 1 000 000 Kč. Pomoci může úplně každý.

Příjezd kamionu v mnoha městech doplní tradiční vánoční trhy, mikulášské veselí nebo rozsvícení vánočního stromu. Přidá se tak k adventním akcím, které spojují zábavnou akci smysluplnou pomocí. Program bude trvat vždy od 16 do 18 hodin, a pak se Santa vypraví na další cestu. Svoje turné zakončí 20. 12. v Javorníku. Tak ho nepropásněte, přijíždí jen jednou za rok.

 

Nela Kleinová

Zdroj foto: Coca Cola

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.