Víte, co je homocystein, čím je nebezpečný a jak udržet v těle jeho optimální hladinu?

Velká většina z nás ví nebo tuší, co je cholesterol. Náš praktický lékař sleduje jeho množství v krvi a často nás kvůli zvýšeným hodnotám kárá a nabádá ke zdravějšímu stravování a dostatečné míře pohybu.

Další hodnotou, kterou bychom v těle měli sledovat, a často se to neděje, je hladina homocysteinu.


Homocystein je aminokyselina, která vzniká při normálním metabolizmu v každém lidském těle. Rychle se přeměňuje na další látky, aby nedocházelo k jeho nezdravému hromadění v krevním oběhu. Proces této přeměny však vyžaduje v organizmu přítomnost vitamínu B12 a kyseliny listové. V naší, nezřídka jednostranné a nepříliš zdravé stravě, tyto složky často chybí.
Pokud zároveň žijeme nezdravým životním stylem, na kterém se podílí vedle nesprávné výživy také stres, znečištěné životní prostředí, nedostatek pohybu nebo kouření, homocystein se hromadí s v buňkách, přechází do krve a spouští reakce poškozující buňky. Důsledkem může být zvýšené riziko srdeční ischemie, infarktu myokardu, aterosklerózy a vysokého krevního tlaku.
Vysoká hladina homocysteinu by mohla být dle posledních vědeckých studií také jednou z příčin onemocnění, jako jsou například kloubní záněty, polyneuropatie, makulární degenerace, zánětlivé onemocnění střev, ulcerózní kolitida, Crohnova nemoc, syndrom karpálního tunelu, žilní trombóza, chřipkové stavy, poruchy vnímání a myšlení, deprese, epilepsie, chronický únavový syndrom, alergie, migrény, roztroušená skleróza, neurologická onemocnění, například Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba, a mnoho dalších.

Významným pomocníkem pro dodání potřebné kyseliny listové, vitaminu B12 a vitaminu D3 a regulaci hladiny homocysteinu v těle je doplněk stravy PARKOVIT®.
Jeho složení přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu, ale také podporuje imunitní systém, přispívá ke správné psychické činnosti, k funkci nervové soustavy a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vysoký obsah vitaminu D3 dále přispívá k normálnímu vstřebávání vápníku a fosforu a k udržení normálního stavu kostí, svalů a zubů. Vitamin b12 se také podílí na normální tvorbě červených krvinek a na procesu dělení buněk.

PARKOVIT® je výjimečně vhodný pro starší věkové skupiny, které bývají ohroženy podvýživou. Používá se také při chronickém nedostatku živin vyvolaném léky u pacientů s Parkinsonovou chorobou.
Vysoká farmaceutická kvalita je zaručena německou výrobou a správným skladováním. Proto PARKOVIT® zakoupíte v lékárnách nebo lékárenských e-shopech.
Orientační cena balení na 1 měsíc je asi 170 Kč. Užívá se 1 malá, snadno polykatelná tableta denně.
Složení: Kyselina listová 1000 µg (500 % RHP*), vitamin B12 5 µg (200 % RHP*), vitamin D3 20 µg (800 IU) (400 % RHP*) *RHP – referenční hodnota příjmu
Návod k použití: Užívejte 1 tabletu denně (nejlépe s jídlem) a zapijte dostatečným množstvím tekutiny.
Důležité pokyny: Doporučená denní dávka by neměla být překročena. Doplňky stravy by neměly být používány jako náhrada vyvážené a pestré stravy a zdravého životního stylu. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Více informací najdete na www.parkovit.cz

Zastoupení pro ČR: DESITIN PHARMA, spol. s r.o., Opletalova 25, Praha 1, www.desitin.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.