Síť restaurací myslí na diabetiky

Diabetici v Česku mají od prosince o něco jednodušší život při návštěvách restaurací. Síť Bageterie Boulevard na svých 37 pobočkách nabízí lidem s cukrovkou vhodné menu. 

Pacientů s diabetem stále přibývá, každý rok je jich zmapováno více a více. Správně zvolený jídelníček výrazně ovlivňuje průběh jejich onemocnění, a proto velmi vítám, že na české gastronomické scéně vznikl koncept přátelsky laděný vůči diabetikům,“ komentuje projekt MUDr. Jan Šoupal, PhD., diabetolog ze III. Interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice a 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Pacienti s diabetem 1. typu si obvykle nemohou,

tak jako zdraví jedinci, dát v restauraci jakékoliv jídlo, na které mají zrovna chuť. U každého pokrmu totiž potřebují znát přesné nutriční hodnoty včetně obsahu sacharidů, což většina restaurací nenabízí. Často se tak stane, že pacienti s cukrovkou zariskují, objednají si jídlo, u něhož neznají obsah sacharidů a aplikují nepřesnou dávku inzulínu.

,,Jsme velmi rádi, že jako první řetězec v Česku můžeme představit několik produktů, které jsou vstřícné vůči pacientům s diabetem a pomohou jim ke snadnějšímu výběru. Lidé s tímto onemocněním se tak nebudou muset bát, že by v našich restauracích riskovali hyperglykémii nebo hypoglykemii, nemusí si nic složitě počítat a mohou si dát na co mají chuť. Doufáme, že tímto krokem povzbudíme k diabeticky přátelským krokům i další restaurační řetězce“, uvedla manažerka Bageterie Boulevard Martina Hájková. Restaurace se jako první v České republice rozhodla pro razantní inovaci a k jídlům pečlivě vybraným nutričními specialisty a zástupci diabetických pacientů deklaruje nutriční hodnoty včetně obsahu sacharidů. Tato jídla jsou speciálně označena modrým kolečkem, symbolem diabetiků na celém světě, a pacienti je v menu snadno rozeznají.

Projekt restaurací přátelských vůči diabetikům je součástí kampaně S diabetem naplno, který pomáhá pacientům s diabetem žít plnohodnotný život. Více o kampani na www.sdiabetemnaplno.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.