Hračka k Vánocům je jistota, jakou ale vybrat?

Hračky jsou pro děti vděčným vánočním dárkem. Nejinak tomu bude i tento rok, svým dětem plánuje darovat nějaké hračky 88 % rodičů. Podle průzkumu hračkářství Bambule a Sparkys, který zpracovala agentura Rondo Data, se rodiče připravují na štědrého Ježíška.

Téměř třetina Čechů plánuje svým dětem darovat 6 a více kusů hraček, většina za ně chce utratit do 3 000 korun. Nakupování upřednostňují v kamenných obchodech a hračkářstvích, kde se jim v porovnání s e-shopem lépe vybírá správný dárek. Ve většině českých rodin se pod vánočním stromečkem objeví nějaké hračky.

Darovat je svým dětem plánuje 88 % rodičů. V počtu dárků rozhodně nechtějí šetřit, téměř třetina chce koupit 6 a více kusů hraček (29 %), menší část 3 kusy (20 %) a 2 kusy (18 %). Jednu hračku plánuje koupit pouze 7 % rodičů. Za hračky plánují nejčastěji utratit do 3 000 Kč (41 %), do 5 000 Kč pak 22 %, více jak 5 000 Kč utratí 14 % rodičů. Skromnější výdaje do 1 000 Kč pak plánuje 23 % rodičů. Děti si dle většiny rodičů umí hraček vážit (65 %).

Hračky nejen k Vánocům, ale i jen tak pro radost. Nejraději pro ně Češi zajdou přímo do hračkářství

Valná většina Čechů kupuje svým dětem během roku hračky i bez většího důvodu, chtějí jim tak udělat radost (68 %). Zbytek je daruje jen, když mají děti svátek, narozeniny, nebo k jiné významnější příležitosti (32 %). Hračky nakupují lidé raději v kamenných obchodech než na e-shopech. A jaké jsou nejčastější důvody pro nákup v kamenných obchodech? Protože se jim tam lépe vybírá ten správný dárek (53 %), jdou nakoupit jiné zboží, hračkářství mají cestou a zároveň nechtějí platit poštovné (26 %), obávají se poškozeného zboží z e-shopu (13 %) nebo toho, že jim hračky nedoručí včas (13 %).

Rodiče bavila v dětství hračka průměrně 2 roky a více. Jejich děti zabaví na měsíc

Rodiče pro své děti udělají vše, a to platí i na poli hraček. Více než polovina jim dala své hračky z dětství (54 %), další své hračky z dětství už nemají (34 %), nebo je dětem na hraní půjčují a pak si je od nich vždy berou zpět (9 %). Pouze malé procento českých rodičů své hračky dětem nepůjčuje, a to z obavy, že by je zničily (3 %). Co je u rodičů a jejich dětí zcela odlišné je doba, po kterou je určitá hračka dokázala zabavit. Třetinu rodičů bavily hračky průměrně dva roky a více (30 %), menší část rok až dva (27 %) nebo půl roku (17 %). Své děti považují za daleko náročnější, hračka je podle nich nejčastěji zabaví na měsíc (31 %), čtvrt roku (21 %) a půl roku (17 %). Rok až dva baví jedna hračka také 17 % dětí, dva a více let jen 13 % dětí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.