Pozvánka do Lázní Bohdaneč

Léčebné lázně Bohdaneč jsou dlouhá léta vyhledávaným místem k léčbě pohybového ústrojí. Leží v nádherném prostředí Polabské nížiny, vzdálené pouhých 8 km od Pardubic.

Krásu malebné rovinaté krajiny dotváří jehličnaté a listnaté lesy, háje a středověké pozůstatky rozsáhlé rybniční soustavy. Lázeňské pavilony obklopené spoustou zeleně, kryté kolonády, vlídné prostředí a čistý vzduch přispívají k nezapomenutelnému zážitku každého návštěvníka lázní. Léčebné lázně Bohdaneč jsou známy svými přírodními léčivými zdroji – slatinou a přírodní minerální vodou. Přírodní léčivé zdroje jsou spolu se speciálními rehabilitačními postupy cíleny zejména na léčbu pohybového aparátu a nervových onemocnění.
Slatina
Rozsáhlá ložiska slatiny leží v těsné blízkosti lázní a jejich stáří se odhaduje na 4 000 let. Slatinné zábaly dodávají lázním Bohdaneč na významu. Jako jediné lázně v České republice využíváme k aplikaci slatiny speciální zábalové vany (teplá vodní lůžka), které zajišťují konstantní teplotu po celou dobu procedury, což je šetrnější ke kardiovaskulárnímu systému než klasické podávání slatinných zábalů.
Minerální voda
Vrt HV – 1 Nová Panenka byl přímo v areálu lázní vyhlouben v letech 1967 – 1968. Léčivé síly této přírodní minerální vody je využíváno hlavně při vodoléčbě a v krytém bazénu při cvičení a plavání. Do lázeňského bazénu (30 °C) je voda přiváděna přímo z artézského pramene.
Specializovaná klinika Medical Wellness Clinic
Medical Wellness Clinic se nachází přímo v areálu lázní. Propojuje klasickou západní medicínu s východními léčebnými postupy. Zabývá se především léčbou dlouhodobých zdravotních problémů, kombinuje tradiční léčebné procedury s Wellness prvky a alternativními formami medicíny. Medical Wellness Clinic má v nabídce také neinvazivní estetickou péči.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.