Detox nemusí být jen odříkání a hladovění, letos si ho užijte

Jste unavení, malátní - prostě bez energie? Vaše tělo si pravděpodobně říká o detox. Jen málokdo o něm neslyšel a pro řadu z nás je synonymem odříkání a tak trošku nutné zlo, které rádi odkládáme. Detox ale není jen o hladovění.

Můžete si ho užít a pojmout ho jako relax! Naštěstí máme přírodu a bylinky, které jsou v průběhu očisty skvělými společníky. Díky moderním postupům, tradici i výzkumům dnes můžete jedním polknutím tělu dopřát sílu devíti bylin a restart, který organismus ocení.
Pokud bychom žili v perfektních podmínkách, naše tělo by se dokázalo detoxikovat samo. Když vše funguje jak má, játra pracují jako neunavitelný filtr, který neutralizuje a zároveň pomáhá odvádět 99 % toxinů a škodlivin z krve. V dnešní době se znečištěným vzduchem, s přítomností pesticidů v potravě, velkým množstvím environmentálního znečištění a všudypřítomnými chemikáliemi, jsou játra vystavena velké zátěži. Nedokáží nečistoty odvádět efektivně. Stejně tak jsou nadměrně zatíženy i ostatní orgány důležité pro přirozenou očistu našeho organismu, například plíce nebo ledviny. Na řadu proto přichází očista, která může tělu pomoci. Čtrnáctidenní detox kúra podpoří detoxikaci těla a nastartuje ho správným směrem. S očistou na nic nečekejte, únava vám jistě napoví, že začít byste měli právě teď. A pozor, rozhodně to nemusí být utrpení, udělejte si z očisty relax.
Impuls z přírody
Správným impulsem pro unavené tělo mohou být silné bylinné extrakty. Ty pomáhají detoxikovat organismus a přispívají tak k jeho lepšímu stavu. Chcete znovu pocítit přirozené vlastnosti těla bez škodlivin, které ho zpomalují, unavují a deprimují? Organismus bez nahromaděných toxických látek je přirozeně plný energie. Využijte moc devíti bylin, které vás podpoří při restartu.
Pampeliška, která se tradičně používá jako jaterní tonikum, přispívá ke stimulaci trávení a stejně jako pýr plazivý podporuje očistu těla a zdraví močových cest. Heřmánek podpoří trávení a o správnou funkci jater, která je pro detoxikaci těla nezbytná, se postará ostropestřec mariánský. Kopřiva napomáhá zbavovat tělo přebytečné vody a Yucca (zázrak Indiánů) rozředí toxiny a škodliviny a napomůže je odvést z těla ven. Podobně jako dobře známá bříza bělokorá, která svými silnými močopudnými vlastnostmi přispívá k pročištění. V dnešní době velmi oblíbená chlorella pomáhá odstranit těžké kovy z těla a příznivě tak ovlivňuje funkci žlučníku, jater a ledvin. Zelený ječmen je silný antioxidant. Síla těchto bylin je pro vás ukryta v doplňku stravy DetoxElixeer MAX, který obsahuje jejich výtažky a je během očisty nepostradatelným pomocníkem.
Detox jako relax
Jen málokomu se při slově detox vybaví nadšení a něco příjemného. Zkuste to jinak, zvolněte a relaxujte. Postačí pouhé dva týdny s jiným režimem a malým pomocníkem – doplňkem stravy DetoxElixeer MAX, tabletkami s unikátním bylinným složením, které podpoří přirozenou očistu těla. Nehladovte, ale z jídelníčku vyřaďte těžká a smažená jídla. Nezapomínejte dostatečně pít. Choďte brzy spát a probouzejte se s růžovými tvářemi. Během těchto 14 dní odložte alespoň některé povinnosti na druhou kolej a začněte se věnovat opravdu sobě. Zajděte si na masáž a nezapomeňte na pohyb – stimuluje lymfatický tok, krevní oběh, dýchání a zároveň podporuje pocení, díky kterému se škodliviny z těla odvádí rychleji.
Nastartujte své tělo a připravte se na další krásné dny.

Devět bylin, které nastartují tělo i ducha

Mít pořád dost energie, cítit se dobře a ještě u toho hezky vypadat. Kdo z nás by si nedal říct. Začněte tím, že své tělo řádně nastartujete. Čas dobít baterky a dostat se zpátky do fyzické i psychické pohody je právě teď. Zapamatujte si těchto devět bylin, které se podílejí na šetrné detoxikaci organismu. Naberte zpět svou vitalitu.
Heřmánek římský
Tajemství heřmánku znaly už naše babičky, které z něj vařily čaj i připravovaly obklady. I dnes je jednou z nejoblíbenějších bylin užívaných především díky svému příznivému vlivu na trávení.
Ostropestřec mariánský
Jinými slovy balzám pro naše játra. Je jednou z nejlepších cest, jak přírodně podpořit játra a jejich celkovou regeneraci. Je velice důležitý právě pro zachování detoxikační funkce jater a jejich ochranu před působením volných radikálů. Tento antioxidant podporuje trávení i detoxikaci organismu.
Pampeliška lékařská
Ze školních herbářů ji také známe jako smetánku lékařskou. Tahle rostlina není jen ozdobou do vlasů, má blahodárný účinek na činnost jater a působí močopudně. Pomáhá tak z těla vyplavovat nečistoty a tím přispívá k detoxikaci, příznivě působí na zdraví močových cest i na trávení. Ukrývá v sobě také spoustu vitaminů a minerálů.
Pýr plazivý
Nenápadná rostlinka, která v detoxikační kúře určitě nesmí chybět. Působí močopudně a šetrně tak pracuje na odvodnění organismu a podporuje tedy i dolní močové cesty. Mimo jiné pozitivně ovlivňuje tvorbu otoků.
Kopřiva dvoudomá
Příjemného pohlazení se od ní nedočkáme, ale její umění uvnitř organismu je veliké. Podporuje schopnost jater čistit krev a pomáhá tělu zbavit se přebytečné vody a dalších škodlivých látek. Má dobrý vliv na funkci jater, jež jsou důležitá pro trávení tučných jídel, kterých bychom se měli sice vyvarovat, ale malé neřesti k životu patří…
Listy břízy bělokoré
Možná obyčejná bříza, ale s listy neobyčejných vlastností. Mají silné močopudné účinky a odstraňují z těla škodlivé toxiny, kyselinu močovou i přebytečnou vodu. Bříza pročišťuje ledviny a pomáhá také našim kloubům. Příznivě mimo jiné působí i na trávicí systém.
Yucca
Už Indiáni věřili v její výjimečné detoxikační schopnosti. Yucca v těle funguje jako přírodní čistička. Dokáže rozvolnit toxické látky a sedimenty, které se v našem těle usadily, a tím přispívá k jejich pozvolnému odstranění z těla. Indiáni věřili, že když máme čisté tělo, máme čistou i mysl.
Chlorella
Tato zelená sladkovodní řasa pomáhá našemu tělu při odstraňování těžkých kovů. Podporuje tak správné fungování orgánů s významnou detoxikační funkcí, jako je žlučník, játra, ledviny. Je silným antioxidantem, brání naše buňky před nepříznivým oxidativním stresem a podporuje metabolismus a trávení. Tělo ji vítá také díky řadě vitaminů a minerálů, které obsahuje.
Zelený ječmen
Toto skvělé přírodní tonikum je bohaté na aktivní enzymy, vitaminy, minerály, stopové prvky, aminokyseliny i jedinečnou látku – chlorofyl, který ještě ze školy známe jako přírodní zelené barvivo, díky němuž je možná fotosyntéza. I náš organismus ho ocení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.