Český internet pomáha – zapojte se v dubnu do ojedinělé sbírky

S cílem pomoci těm, kteří to opravdu potřebují, se letos již počtvrté spojili velcí i menší hráči českého internetu i charitativní organizace. Konto Bariéry a Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci zveřejnily příběhy konkrétních lidí, jimž od 7. dubna můžete po dobu jednoho týdne prostřednictvím internetu přispět libovolnou částkou. Všechny příběhy a další potřebné informace naleznete na www.internetpomaha.cz


Tuto jedinečnou charitativní internetovou sbírku organizují Konto Bariéry a Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci za vydatné mediální podpory největších provozovatelů českého internetu a mnoha menších společností. Všichni na jeden týden zapomenou na konkurenční boj a spojí své síly, aby pomohli dobré věci.
„Konto Bariéry měsíčně pomůže přibližně stovce rodin. Prostřednictvím internetové sbírky ale můžeme ukázat konkrétní osudy a také to, že lze přispět adresně, rychle a účinně,“ říká Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry. „Navíc nás těší, že pro každý rok spolupracujeme při sbírce se zajímavým partnerem z neziskového sektoru a se skvělými partnery z internetového světa,“ dodává.
Od 7. dubna se mohou uživatelé českého internetu dočíst o životním příběhu Honzíka (9), který má těžké postižení svalů a potřebuje lehký vozík, Nikolky (6), která bojuje s dětskou mozkovou obrnou a potřebuje domů bezbariérový zvedací systém, a Pavla (20), který ochrnul po zánětu páteře a pomohl by mu handbike – kolo na ruční pohon.
Dále mohou lidé přispět na výcvik, zaškolení a pojištění dobrovolných asistentů, kteří za klienty – mnohdy velmi vysokého věku – docházejí do jejich domovů nebo do domů pro seniory. Jejich pomoc je neocenitelná. Organizace, které práci dobrovolníků zajišťují, podporuje právě Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci.
Podrobnosti naleznete na www.internetpomaha.cz
„S velkým potěšením jsme se zapojili do tohoto projektu, který pořádá Konto Bariéry. I když to možná není na první pohled znát, za naší pomocí neziskovým organizacím stojí příběhy stovky seniorů. Naše nadace podporuje projekty, které seniorům pomáhají žít doma a nebýt osamělí. Bez pomoci a podpory, které se jim dostává, by jejich život byl mnohdy velmi nedůstojný a smutný. Děkujeme všem, kteří se nás rozhodnou podpořit a pomohou tak seniorům mít život o něco veselejší,“ říká Taťána Kuchařová, předsedkyně správní rady.
Jaké jsou konkrétní možnosti pomoci?
Honzovi, Nikole nebo Pavlovi lze pomoci odesláním libovolné finanční částky on-line platební kartou nebo bankovním převodem na sbírkový účet Konta BARIÉRY 17 111 444/5500 se speciálním variabilním symbolem pro Honzu 401401, Nikolu 402402 a Pavla 403403. Podpořit všechny najednou je možné i roční dárcovskou SMS ve tvaru DMS ROK KONTOBARIERY na tel. číslo 87 777.
Přispět Nadaci Taťány Kuchařové Krása pomoci, která podpoří ostravskou Adru, sdružení Okamžik a Spokojený domov, aby mohly klientům zajistit pomoc dalších dobrovolníků, mohou lidé zasláním libovolné finanční částky on-line platební kartou nebo převodem na sbírkový účet 1212121212/0100. Variabilní symbol: Adra 22014, Okamžik 382014 a Spokojený domov 612014. Přispět lze též prostřednictvím odeslání dárcovské SMS ve tvaru DMS ROK FONDSENIORU na tel. číslo 87777.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.