Jak na křeče

Téměř každý člověk se alespoň jednou v životě v noci probouzel kvůli nepříjemným křečím v lýtkách nebo chodidlech, nebo ho křeče potrápily v posilovně či bazénu. Příčinou může být nedostatek vápníku, hořčíku, draslíku nebo některých vitamínů, ale také dehydratace.

Způsobit je může i užívání některých léků, těhotenství, nesprávná velikost boty, vysoké podpatky nebo také onemocnění ledvin, jater a dalších orgánů.

Křeče se zbavíme tak, že přestaneme vykonávat pohyb, který ji vyvolal, a snažíme se postižený sval opatrně natáhnout.

Pokud se křeč nachází ve svalu chodidla, ideální je procházet se. Dříve či později se sval natáhne zpět do původní polohy a přestane bolet. Nedoporučuje se vracet k pohybu, který křeč vyvolal – je téměř jisté, že se křeč objeví znovu.
Nezapomínejte na prevenci
V boji proti křečím je důležitá prevence. To znamená přijímat dostatek minerálů, stopových prvků a vitaminů, pít dostatečné množství tekutin a přiměřeně zatěžovat organismus při cvičení.
Pomohou doplňky výživy
Při výskytu křečí se doporučuje užívat i doplňky výživy. Výborně se osvědčil Zdrovit MUSCOAKTIV STOP KŘEČÍM s účinnou kombinací draslíku, hořčíku a vitaminů E a B6. Hořčík a draslík přispívají k normální funkci nervového systému a svalů, hořčík navíc ke zmírnění únavy a vyčerpání. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem, vitamin B6 pak k normální funkci imunitního systému.
Tablety i prášek rozpustný ve vodě
Zdrovit MUSCOAKTIV STOP KŘEČÍM je dostupný pouze v lékárnách. Jedno balení obsahuje 50 tablet a denní dávka je jedna až dvě tablety. Koupit jej můžete i ve formě rozpustného prášku s rychlejším nástupem účinku, který rozpustíte ve vodě.

Eva Holubová, lékárnice společnosti Naturprodukt

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.