Mlsný tip na silvestrovskou párty

Vánočka, cukroví a kapr jsou stálice na vánočním stole, ale proč na Silvestra nerozehrát neotřelý chuťový koncert? Jemně vyzrálý sýr Rougette speciálně k rozpékání bude tou pravou vypečenou dobrotou pro vánoční hostinu, silvestrovskou párty s přáteli i romantickou večeři ve dvou. Stačí rozpálit troubu a během chvilky můžete servírovat podle některého z našich receptů.

Rougette rozpékací sýr s medem, ořechy, fíky a pečenými hruškami


Snadné. Pro 2 osoby
Rougette sýr k rozpékání jemný krémový 180g
4 fíky
4 hrušky
2 hrsti vlašských ořechů
hrst rozinek
med
mletá skořice
máslo na vymazání

Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřince a poklademe je rozkrojenou stranou nahoru do zapékací mísy vymazané máslem. Do vydlabaných středů nasypeme rozinky, pokapeme medem, posypeme ořechy a skořicí a na každou hrušku přidáme kousek másla. Hrušky zapékáme 20 – 30min do změknutí cca při 170°C Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Mezitím na pánvi bez oleje opražíme vlašské ořechy. Fíky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dozlatova rozpečený Rougette jemně polijeme medem a posypeme opraženými ořechy. Podáváme s rozčtvrcenými fíky, hruškami a pečivem.

Rougette a la bibimbap
Snadné. Pro 2 osoby
Rougette sýr k rozpékání jemný krémový nebo jemně kořeněný 180g
čerstvá zelenina dle chuti – brokolice, mrkev, okurka, řapíkatý celer, paprika atd.
olivy v nálevu
Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky nebo plátky tak, aby se dala namáčet do sýru. Na velký talíř umístíme dozlatova opečený sýr a obložíme zeleninou. Podáváme s čerstvým pečivem a olivami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.