Hlídejsizdraví.cz – nová interaktivní platforma pro diabetiky

Diabetes mellitus patří mezi celosvětově nejrozšířenější civilizační choroby, v České republice se přímo týká již téměř 10 % populace a každoročně počet nemocných exponenciálně přibývá. (část 1.)

I přes to, že je onemocnění takto rozšířené, lékaři se v ordinacích setkávají u svých pacientů s elementárním nedostatkem informací o své nemoci. A protože nejlepším diabetologem je pro sebe diabetik sám, potřeba dobré a aktivní edukace je stále na místě - a to kontinuálně.

Alarmující je například fakt, že až čtvrtina nemocných diabetem druhého typu o své nemoci neví a tudíž ji ani neléčí! „Některé pesimistické zdroje uvádějí dokonce, že stejné množství jako je diabetiků diagnostikovaných je těch, kteří o svém diabetu ještě nevědí a

již jej mají“, dodává MUDr. Iva Tomšová, diabetoložka z Prahy 2.

Další kapitolou jsou potom již diagnostikovaní diabetici, kteří častokrát netuší, na co mají v rámci své nemoci nárok a jak se k sobě chovat. Dobrým ukazatelem je například to, že se – dle zkušeností z diabetologických ordinací – v České republice nedodržuje doporučená frekvence selfmonitoringu glykémií, která je klíčovým nástrojem udržení tzn. normoglykémie.

Edukativní kampaň s názvem „Hlídej si zdraví“ vznikla v reakci na dlouhodobé monitorování potřeb lidí s diabetem a klade si za cíl přibližovat problematiku diabetu široké veřejnosti, zprostředkovat ucelené informace pro nově diagnostikované diabetiky a jejich blízké, zpřístupňovat diabetické pomůcky lidem, kteří na ně nemají od pojišťovny nárok, přinášet aktuality a novinky v léčbě a stát se praktickou každodenní pomůckou pro opravdové usnadnění života lidí s touto nemocí.

Hlavní platforma kampaně – komunitní web www.hlidejsizdravi.cz – má tvořit skutečně interaktivní nástroj, který formou zajímavých funkcionalit umožní každému zájemci o tuto problematiku nebo zdravotní prevenci obecně, najít spolehlivé informace, zastřešené odbornými garanty širokého spektra specializací.

Návštěvníci webu si užijí články, ankety, diskuse, soutěže nebo třeba interaktivní kalendář DIA akcí a na další nové zajímavé funkce se mohou těšit od září roku 2016. Mezi nimi bude například nutriční kalkulačka, on-line poradny s odborníky, interaktivní mapa lékařů, vědomostní testy, soutěže a další. Již od samotného spuštění webu ale chceme, aby čtenáři měli skladbu obsahu ve svých rukách a prostřednictvím formulářů na zasílání námětů, receptů a tipů na články mohli sami aktivně ovlivnit, o čem budou na webu číst.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.