Během teplých letních dní oceníme jako oběd nebo večeři především studené pokrmy a saláty. Zároveň by naše hlavní jídlo dne mělo obsahovat také dostatek kvalitních bílkovin.
Recepty:
Salát s klíčky fazole mungo se sýrem Il Salato
Tento salát nabízí dostatek kvalitních bílkovin i letní osvěžení díky kombinaci fazolí čerstvého sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.
Ingredience:
- – 150 g klíčky fazole mungo
- – 1 červená cibule
- – 1 jarní cibulka
- – 1 žlutá paprika
- – hrst dýňových semínek
- – 20 dkg sýru Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
- – olivový olej, sůl, pepř
Příprava:
Jarní cibulku a žlutou papriku nakrájíme nadrobno, sýr Il Salato nakrájíme na kostičky. Přesypeme do mísy a vše smícháme. Klíčky fazolek mungo přidáme k nakrájené zelenině, vše promícháme, posypeme dýňovými semínky, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.
Doba přípravy: 15 min
Počet porcí: 2
Salát z melounu, sýra Il Salato a oříšků
Kombinace slaného sýra II Salato z La Formaggeria Gran Moravia, křupavých oříšků a sladkého melounu je originální. Meloun chuť sýra zjemní a tím získá pikantnost. Tento salát vás bude bavit pro svou svěžest, je vhodný jako dezert, ale rovněž i jako osvěžující svačina.
Ingredience:
- – 500 g melounu
- – 150 g sýra Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
- – 20 g lískových oříšků
- – šťáva z jednoho citronu
- – čerstvě mletý černý pepř na dochucení
Příprava:
Meloun a sýr Il Salato nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy, přisypte oříšky a černý pepř dle vaší chuti. Salát před podáním ještě zakapejte citronovou šťávou
Doba přípravy: 15 min
Počet porcí: 4
Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato
Spojení dokonalé chutě a bohatství živin v jednom sendviči, který vás zasytí a potěší chuťové buňky. Překvapí vás kombinace pikantnosti rukoly a jemnosti avokáda doplněná typicky slanou chutí sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.
Ingredience:
- – krajíc oblíbeného pečiva
- – stroužek česneku
- – avokádo
- – rukola
- – sýr Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
- – jedno kuřecí prso
- – lžíce sójové omáčky
- – špetka papriky
- – pepř
- – olivový olej
Příprava:
Kuřecí maso očistíme. V misce smícháme sójovou omáčku, papriku, 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí maso naložíme cca na 15 minut do marinády, poté osmažíme. Maso nakrájíme na plátky. Pečivo opečeme v toustovači a potřeme česnekem. Rukolu položíme na pečivo a střídavě prokládáme a pokládáme maso s avokádem. Posypeme sýrem Il Salato a lehce pokapeme olivovým olejem.
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 1
mm