Recepty: Inspirace na letní saláty a snacky

Během teplých letních dní oceníme jako oběd nebo večeři především studené pokrmy a saláty. Zároveň by naše hlavní jídlo dne mělo obsahovat také dostatek kvalitních bílkovin.

Recepty:

Salát s klíčky fazole mungo se sýrem Il Salato

Tento salát nabízí dostatek kvalitních bílkovin i letní osvěžení díky kombinaci fazolí čerstvého sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.

Ingredience:

  • – 150 g klíčky fazole mungo
  • – 1 červená cibule
  • – 1 jarní cibulka
  • – 1 žlutá paprika
  • – hrst dýňových semínek
  • – 20 dkg sýru Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
  • – olivový olej, sůl, pepř

Příprava:

Jarní cibulku a žlutou papriku nakrájíme nadrobno, sýr Il Salato nakrájíme na kostičky. Přesypeme do mísy a vše smícháme. Klíčky fazolek mungo přidáme k nakrájené zelenině, vše promícháme, posypeme dýňovými semínky, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy: 15 min

Počet porcí: 2

 

Salát z melounu, sýra Il Salato a oříšků

Kombinace slaného sýra II Salato z La Formaggeria Gran Moravia, křupavých oříšků a sladkého melounu je originální. Meloun chuť sýra zjemní a tím získá pikantnost. Tento salát vás bude bavit pro svou svěžest, je vhodný jako dezert, ale rovněž i jako osvěžující svačina.

Ingredience:

  • – 500 g melounu
  • – 150 g sýra Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
  • – 20 g lískových oříšků
  • – šťáva z jednoho citronu
  • – čerstvě mletý černý pepř na dochucení

Příprava:

Meloun a sýr Il Salato nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy, přisypte oříšky a černý pepř dle vaší chuti. Salát před podáním ještě zakapejte citronovou šťávou

Doba přípravy: 15 min

Počet porcí: 4

 

Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato

Spojení dokonalé chutě a bohatství živin v jednom sendviči, který vás zasytí a potěší chuťové buňky. Překvapí vás kombinace pikantnosti rukoly a jemnosti avokáda doplněná typicky slanou chutí sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.

Ingredience:

  • – krajíc oblíbeného pečiva
  • – stroužek česneku
  • – avokádo
  • – rukola
  • – sýr Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
  • – jedno kuřecí prso
  • – lžíce sójové omáčky
  • – špetka papriky
  • – pepř
  • – olivový olej


Příprava:

Kuřecí maso očistíme. V misce smícháme sójovou omáčku, papriku, 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí maso naložíme cca na 15 minut do marinády, poté osmažíme. Maso nakrájíme na plátky. Pečivo opečeme v toustovači a potřeme česnekem. Rukolu položíme na pečivo a střídavě prokládáme a pokládáme maso s avokádem. Posypeme sýrem Il Salato a lehce pokapeme olivovým olejem.

Doba přípravy: 30 min

Počet porcí: 1

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *