S příchodem léta se mění chutě a zejména drinky, které pijeme. Káva nás již nemá zahřát, ale naopak oceníme, když nás příjemně zchladí. Nechte se inspirovat letními kávovými drinky značky illy. Přinášíme několik receptů:
YOGURT ESPRESSO
Ingredience:
• 25 ml espressa illy
• 20 ml bílého jogurtu
• 15 ml mléka
• cca 1 g kakaového prášku
Co potřebujete: Šlehač
Postup:
Připravte espresso. Do sklenice o objemu 60 ml dejte vrstvu jogurtu a opatrně přidejte kávu tak, aby se s jogurtem nesmíchala (pomůže například nalévat přes lžičku po stěně sklenice). Našlehejte mléko spolu s kakaovým práškem a opět opatrně naneste na kávu. Vychutnejte si svůj tříbarevný drink, který potěší jak oko, tak chuťové pohárky.
ESPRESSO TIRAMISU
Ingredience:
• 50 ml espressa
• kopeček vanilkové zmrzliny
• 2 nadrobené piškoty
• neslazený kávový prášek
Co potřebujete: Mixér
Postup: Připravte dvojité espresso. Do mixéru dejte zmrzlinu, piškoty a espresso a mixujte po dobu 30 vteřin, dokud nápoj nezíská hustou strukturu. Nalijte do ozdobné skleničky a posypte kakaovým práškem. Tato tekutá verze oblíbeného italského dezertu perfektně poslouží jako zakončení dobré večeře nebo jako lahodná pochoutka.
CAPPUCCINO FREDO
Ingredience:
• 25 ml espressa
• 60 ml mléka
• 10 ml tekutého cukru
• kostky ledu
Co potřebujete: mixér
Postup: Kostky ledu smíchejte v mixeru s tekutým cukrem, kávou, mlékem a mixujte po dobu asi jedné minuty dokud nezískáte krémovou konzistenci a ihned nalijeme do sklenice. Můžeme ozdobit kávovým zrnem.
ESPRESSO FREDO
Ingredience:
• 50 ml dvojitého espressa
• 10 ml tekutého cukru
• kostky ledu
Co potřebujete: šejkr Boston
Postup: Nejprve vychlaďte sklenici o objemu 150 ml. Připravte dvojité espresso z kávy. Do shakeru nasypeme několik kostek ledu, přidáme cukr a kávu. Silně protřepeme po dobu několika sekund a ihned nalijeme do sklenice.