Adventní plavby po Máchově jezeře odstartují 27. listopadu

Předvánoční období je časem, v němž si vychutnáváme příchod kouzelné atmosféry, která vyvrcholí Štědrým dnem. Co letos vypustit shon a vyrazit s rodinou i přáteli na jedinečnou adventní plavbu po Máchově jezeře?

Plavbu po českých vodních plochách jste možná už zažili, ale vyzkoušeli jste si ji někdy vánočně laděnou? Podmanivá podvečerní atmosféra, koledy i živá hudba, veselí, horký svařák, teplý čaj či káva, naprostá pohoda a třpyt jezera, od jehož hladiny se odráží světla pohádkově vyzdobené lodi. S ratolestmi i kamarády se můžete posadit do podpalubí i ven, zachumlat se do teplé deky, popíjet voňavý nápoj, zanotovat si nějakou tu krásnou písničku z vánočního repertoáru.

Ale hlavně se můžete nechat unášet magickou atmosférou, která vám připomene, že čas zázraků a splněných přání přichází právě teď.

Čtyři výjimečné neděle

Tyto kouzelné momenty si můžete letos dopřát celkem čtyřikrát, každou adventní neděli od 16 hodin. Vyplouvá se z přístaviště v Doksech. „První plavbu uspořádáme 27. listopadu, dále 4. a 11. prosince a poslední příležitost se před Vánoci projet po Máchově jezeře budete mít 18. prosince,“ uvádí Vladimír Reichert, předseda představenstva a ředitel společnosti Regata Máchovo jezero, a.s.

Na takovou akci není potřeba žádné speciální vybavení. Postačí dobrá nálada, teplé a pohodlné oblečení. O vše ostatní je na lodi postaráno.

Cena lístku na hodinovou adventní plavbu pro dospělého a mládež od 15 let činí 240 Kč, pro děti od 4 do 15 let je pak 90 Kč a nejmenší námořníci do 4 let plují zdarma.

Jak tradice vznikla

První série plaveb v tomto předvánočním čase se uskutečnila v roce 2018. Autorem myšlenky je Viktor Šedivý, předsedy představenstva společnosti Regata Čechy, do jejíž skupiny Regata Máchovo jezero coby provozovatel plaveb náleží. Za současným populárním formátem adventních plaveb, který si získaly srdce veřejnosti, stojí Vladimír Reichert.

Vánoční radost na své palubě bude hostit loď Máj, ta největší z flotily, která pojme až 250 pasažérů. Pro tuto příležitost se převlékne do svátečního. Díky výzdobě, dekorativnímu osvětlení, hudbě a vůni koření tady pookřeje i ten nejvytíženější člověk. A děti budou nadšené. Během hodinové plavby po jezeře hodíte starosti za hlavu, čas se tak trochu zastaví, abyste mohli načerpat sváteční energii.

Speciální vánoční plavby pro skupiny či firmy

Od listopadu do třetího prosincového týdne nastává také čas firemních akcí a večírků. Regata Máchovo jezero zájemcům dokáže takovou akci v podobě adventní plavby zajistit na klíč. „Dokonce můžeme uspořádat adventní plavby mimo termín nejen pro firmy, ale také skupiny, které by chtěly loď Máj obsadit. Je to ideální příležitost pro netradiční velké rodinné setkání, speciální besídku, narozeninovou oslavu, neobvyklou žádost o ruku. Zkrátka nač si jen vzpomenete,“ přibližuje možnosti Vladimír Reichert.

Marta Molínová

Zdroj foto: Regata Máchovo jezero

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.