Tip na výlet: 5 inspirací, kam zajet na Dolní Moravě

Užijte si zážitky uprostřed českých hor! Vydejte se na výlet do Horského resortu Dolní Morava a zažijte adrenalin, sportovní zážitky, klidný relax mezi zelenými kopci, dětský smích i nekonečné výhledy.

Která dobrodružství na vás čekají?

  1. Piknik uprostřed horské přírody

Užijte si výhled do krajiny, zhluboka se nadechněte a pusťte běžný shon z hlavy. Z piknikové deky a s něčím dobrým na zub to půjde lehce. Na Dolní Moravě si můžete projít Piknikovou stezku s pěti zastaveními, které zabaví hlavně děti. Při cestě si odpočinete a na jejím konci vás čeká vynikající jídlo a pití, které připravili kuchaři z Wellness hotelu Vista.

  1. 13 kilometrů adrenalinu skrz Trail Park

Ať už si jízdu na kole užíváte rekreačně nebo coby intenzivní koníček, nový Trail Park, který nově protkal kopce Dolní Moravy, si vychutnáte do sytosti. 13 kilometrů tras se dělí na tři typy. Selský flow trail je vhodný pro začátečníky a rodiny s dětmi, naopak Mamutí trail si oblíbí zkušení bikeři. Zvolit můžete i zlatou střední cestu plnou klopenek, přejezdů, dropů a skoků s lavicí. Kolo si můžete půjčit přímo v resortu.

  1. Mamutí horskou dráhu do údolí

Nahoru se necháte vyvézt lanovkou a zpět dolů si užijete parádní jízdu, jaké není v Česku rovno. Mamutí horská dráha měří přes 3 kilometry a vylepšená je 25 zatáčkami, osmičkovou smyčkou, dvojitou 360°otáčkou, podzemním tunelem i několika zhoupnutími. Rozjeďte to bez obav o bezpečnost – boby jsou vybaveny bezpečným trojitým brzdovým systémem a kontrolou rozestupu na trati. Pusťte zábrany a zamiřte dolů!

  1. Pohled ze Stezky i na Stezku

Nad celým areálem horského resortu Dolní Morava dohlíží elegantní Stezka v oblacích. Vystoupejte nad horské kopce a užijte si svěží vítr ve vlasech. A pokud máte dost odvahy, můžete si zkrátit cestu rukávem a dolů skrz tobogán. Pokračovat v opojení výhledy můžete v panoramatické restauraci Skalka. Tak na zdraví!

  1. Další Mamutíkova novinka

Pravidelní dětští návštěvníci vědí, že se při každé návštěvě mohou těšit na nějakou novinku. A ani tentokrát je Dolní Morava nezklame. Oblíbené dětské zážitkové parky se rozrostly o Mamutíkovu louži. Novou vodní hladinu brázdí malí vodáci na dřevěných vorech a míří k ostrovu s herním domečkem. Ti nejmenší plavčíci se mohou osvěžit v hravé řece. A zábava nekončí ani po setmění. Vezměte děti na Mamutíkovo noční dobrodružství a užijte si večer plný her a dobrodružství!

Marta Molínová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.