Aplikace Mapa pomoci spojila organizace a zařízení pomáhající seniorům

Zjistit kapacity zařízení či služeb pro seniory už nebude otázka několika telefonátů a desítek minut. Postačí totiž jedno kliknutí, díky kterému se zájemce přihlásí do aplikace a uvidí aktualizovaný přehled kapacit i s kontakty.

Aplikace Mapa pomoci, kterou naprogramovali mladí ostravští vývojáři ze společnosti TietoEVRY, propojuje poskytovatele služeb pro seniory s organizací, která seniorům pomáhá. Zjednoduší tak přijímání klientů a zrychlí jejich spojení se službou a péčí, kterou potřebují. „Mapa pomoci je užitečný nástroj, který zjednodušuje proces vyhledávání sociální služby pro seniory. Je výhodná jak pro organizace a zařízení, které díky ní mohou nabízet svoje volná místa, tak ale i pro sociální pracovníky či rodinné pečující, kteří potřebují seniorovi zajistit podpůrnou službu. Věřím, že čím více organizací se do aplikace zaregistruje, tím snazší a dostupnější péče o seniory bude,” dodává k aplikaci Soňa Morawitzová, ředitelka Nadace Krása pomoci.

Na vývoji aplikace se podílela právě Nadace Krása pomoci, od které pochází původní nápad. Vývojový tým pak naprogramoval prostředí, které umožňuje pracovníkům v přímé péči sledovat aktuální kapacity vybraných služeb.

„Mapa pomoci se od počátku jevila jako projekt, na kterém se chceme s naším týmem podílet,“ říká software developer TietoEVRY Filip Krawiec. Vývoj aplikace měl být původně jedním z témat studentské soutěže vyhlášené firmou TietoEVRY. Silný příběh a konkrétní vize nadace zaujaly mladé vývojáře a stážisty z ostravské IT společnosti natolik, že se rozhodli nápad pod vedením svých mentorů realizovat samostatně.

„Před vznikem aplikace jsme zjišťovali zájem spolupracujících organizací o podobnou aplikaci a pozitivní ohlasy nás přesvědčily o její užitečnosti. Těšíme se, až plně spustíme provoz Mapy pomoci a společně uděláme další krok k dostupnější péči o naše prarodiče,” doplňuje fundraiserka nadace Michaela Miřátská.

Aplikaci najdete na adrese https://mapapomoci.cz/

Návod k aplikaci i její představení: https://www.krasapomoci.cz/mapa-pomoci/

Marta Molínová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.