Tip na dárek: Co dát vaší kočce pod stromeček?

S Vánocemi přichází každoroční otázka - co dát pod stromeček partnerovi, rodičům, dětem nebo prarodičům. Zapomenout ale nesmíme ani na naše kočičí mazlíčky, vždyť ty si dárek přece také zaslouží.

Připravili jsme pro vás pár nápadů, se kterými zaručeně uděláte vašemu mazlíčkovi radost!

Dárek už k večeři

Je nejoblíbenější kratochvílí vaší kočky nikdy nekončící jezení? Pak jí udělejte radost ještě před příchodem ke stromečku a vystrojte jí pravou štědrovečerní hostinu. Můžete ji sami uvařit, dejte si ale pozor, abyste se nenechali vánoční atmosférou příliš unést a nenaservírovali vašemu miláčkovi něco, z čeho by se mu mohlo udělat špatně.

„Krok vedle ale neuděláte ani s kupovanými dobrotami, naopak. Zkusit můžete třeba konzervu Falco Deluxe s příchutí Vánoční ryba a bramborový salát. Na té si vaše kočička zaručeně pošmákne,“ říká expertka Zuzana Novotná ze společnosti SpokojenýPes.cz.

Teplo a pohoda

Vánoce jsou především svátky klidu a pohody. Dopřejte tu pohodu i vaší kočce a kupte jí pořádně huňatý a pohodlný pelíšek, ve kterém bude spokojeně pochrupávat po celý rok. Jen si představte, jakou jí tím uděláte radost! „A jelikož nás letos čeká studená zima, nezapomeňte jí k pelíšku pořídit i teplou, ideálně flísovou deku,“ připomíná Zuzana Novotná.

Kdo si hraje, nezlobí

Z věčného polehávání by se každá kočka ale časem unudila k smrti, rozhodně tedy doporučujeme přemýšlet i nad různými druhy hraček, vždyť hraní kočky milují. Zkusit můžete třeba kočičí kulodráhu Catit Design Senses, se kterou se nebude nudit ani vaše kočka ani vy. Míček totiž z kulodráhy nejde vytáhnout. Pokud rádi vaši kočičku škádlíte, koupit si můžete speciální prut Trixie s vánočním stromečkem na konci. Jednou jí s tím mihnete před očima a můžete si být jistí, že máte na určitou dobu o zábavu postaráno. A pokud byste chtěli procvičovat vaší kočce instinkty, doporučujeme interaktivní hračku Frolicat, která má podobu sýra, ze kterého náhodně vylézají dvě myšky. Vaše kočka nedopustí, aby aby tyto dvě malé kořisti unikly jejím packám.

Až do nebeských výšin

Kočky jsou od přírody zvědavé a rády všude lezou. Dokážou se tak dostat na místa, na kterých bychom je běžně nehledali. „Aby vám vaše kočka neustále nelezla po skříni či gauči, můžete jí koupit speciální odpočívadlo. Například to od firmy Magic Cat měří skoro metr a půl a má několik různých pater, na kterých se může vaše kočka uvelebit tak, jak se jí zlíbí,“ doporučuje Zuzana Novotná.

Mír a lásku

Jsme si ovšem jistí, že největší radost vaší kočce uděláte, když se jí budete po celém náročném roce dostatečně věnovat a zahrnete ji alespoň přes Vánoce svou láskou. Zaslouží si to!

Marta Molínová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.