Zábaly, hit ve wellness péči

Wellness – slovo, které dnes velmi často používáme. Hledáme wellness zařízení, wellness hotely, když se chystáme na dovolenou, wellness pobyty v lázeňských zařízeních. Co vlastně slovo wellness znamená? 

Wellness péče je široký pojem. Znamená cestu k souladu mysli, těla i ducha. Ano, je to snaha o navození tak žádoucí synergie mezi tělesným a duševním stavem. Snaha o celkovou vyrovnanost a pohodu, snaha žít kvalitní a plnohodnotný život bez závislosti na péči lékařů. Snaha dobře vypadat, a hlavně se dobře cítit. V nabídkách wellness péče naleznete široký výběr procedur – koupele s přísadami ve vířivých, perličkových či masážních vanách, různé druhy masáží jak přístrojových, tak manuálních, anticelulitidní a zeštíhlující procedury, speciální tělové rituály.

„V současné době jsou velkým hitem celotělové zábaly. Nabídka je opravdu široká a je velmi pozitivní, že zábaly nejsou jen výsadou lázeňské nebo hotelové péče, ale nabídku různých zábalů najdete i v mnoha kosmetických salonech,“ upozorňuje Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic a pokračuje: „Jsou to takové malé lázně, které si můžete dopřát, pokud vám čas či jiné příčiny nedovolí odjet z domova na delší dobu. Je možné domluvit i zábalovou kúru, na kterou můžete docházet v různých časových intervalech podle doporučení kosmetičky.“

A jaký zábal si vybrat? Nabídka je široká. Nejjednodušší formou je suchý zábal. Jedná se o postupnou aplikaci ušlechtilých olejů nebo specifických krémů na celé tělo, které stimulují pokožku a podkožní tkáně, uvolňují svalovou i duševní tenzi, vyživují a regenerují buněčné membrány. Úžasný relaxační zážitek přináší i zábal po celotělovém peelingu krystalickou mořskou solí. Mořská sůl působí jako přirozený mechanický exfoliant, je bohatá na hořčík, železo, zinek a měď, které se během peelingu vstřebávají do pokožky. Během kúry dochází k obnovení správných hodnot minerálů v pokožce, potlačení svalové a nervové únavy, odstranění pocitu těžkých nohou, zlepšení krevního oběhu. „Doporučuji absolvovat tuto kúru průběžně během celého roku,“ říká Alena Kimlová. Chcete-li zlepšit stav pokožky celého těla, dodat jednotlivým buňkám potřebné živiny, zlepšit fyziologické pochody v kůži, zjemnit, vyhladit její povrch, vyzkoušejte výživné a regenerační zábaly. Široká škála regeneračních látek, která je v produktech obsažena, učiní s vaší pokožkou téměř zázraky. Požádáte-li kosmetičku, aby výživnou masku aplikovala i na obličej, je péče téměř dokonalá.

Oblíbené zábaly z mořských řas

O něco náročnější jsou zábaly z mořských řas. Mořské řasy disponují vysokým léčebným účinkem, jsou známé svým intenzivním detoxikačním, regeneračním a hydratačním působením. Dodávají organismu antioxidanty, minerální látky, stopové prvky, nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, vitamíny a další. Vysoký podíl chlorofylu má výrazné hojivé účinky a podporuje růst tkání. „Řasy jsou produkty nejméně toxicky zatížené, a proto zábaly z mořských řas preferuji,“ vysvětluje Alena Kimlová a dodává: „Je pravdou, že pokud se jedná o zcela přírodní produkt, pak vám vůně při zábalu může připomínat mořské pobřeží, ale s pocitem, že vaše tělo není zatíženo žádnými chemickými látkami a vstřebává jen to, co je pro něj příznivé, tuto přírodní vůni jistě zvládnete.“ Všechny jmenované procedury jsou vhodné pro ženy i muže v jakémkoliv věku. Možná pro ty dříve narozené budou účinky zábalů ještě lépe vnímatelné, neboť po nich tělo mnohem rychleji regeneruje, příliv energie je evidentní. Pravidelná wellness péče by měla v našem životě zaujmout pevné místo, neboť harmonizace organismu je pro naše zdraví a pohodu důležitá, přinese větší množství energie a umožní nám prožít příjemnější život.

Zdroj: Kosmetika GERnétic, www.gernetic.cz    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.