Nákupní centrum láká na dinosaura v rozšířené realitě

Návštěvníci nákupního centra Premium Outlet Prague Airport (POP) mají nově možnost setkat se tváří v tvář populárnímu Triceratopsovi. Originální fosílii před jejich zraky oživí aplikace v rozšířené realitě .

Instalace, volně přístupná v prostorách nákupního centra, představuje původní exponát, který byl v roce 2018 objeven v americkém státě Wyoming. Kromě možnosti dozvědět se řadu zajímavých informací, budou mít návštěvníci příležitost přivést k životu více než 67 let milionů let starou lebku pomocí moderní technologie. Namíří-li na exponát tablet dostupný na místě, hlava postupně ožije a osvobodí se z expozice. Před lidmi tedy najednou tento populární býložravec z období křídy stane v celé své velikosti. S asi sedm metrů velkým jedincem si pak návštěvníci mohou pořídit fotografii obdobnou záběrům z filmového hitu devadesátých let.

Na původní fosílie dalších dinosaurů, například býložravého Diplodoka nebo masožravého Allosaura, se budou návštěvníci moci přijít podívat v rámci připravované sbírky Dinosauria Museum Prague. Muzeum nabídne sbírku více než 150 milionů let starých koster řady dalších dinosaurů. Otevření muzea je plánováno na jaře 2021.

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.