Nákup babičce zásobí seniory základními potravinami

V Brně vznikl neziskový projekt, který má za cíl zásobit seniory v obcích Jihomoravského kraje potravinami co nejbezpečnější cestou. Na e-shopu nakupbabicce.cz pro ně nakoupí obce nebo příbuzní.

Projekt Nákup babičce nemá za cíl vydělat na současné situaci, ale pomoct nejohroženější skupině naší populace. Na e-shopu budou k dispozici základní potraviny a další potřeby za velkoobchodní ceny (bez marže pro Nákup babičce) a rozvoz do jihomoravských obcí bude stát 20–50 Kč na jeden nákup. Tato částka pokryje jen část nákladů na naftu.

„Jako mezinárodní dopravce mám k dispozici dodávky a minibusy, které teď stojí,“ říká zakladatel projektu Albert Fikáček, provozovatel Gepard Expressu. „A když jsem viděl současnou situaci, řekl jsem si, že přece nebudu sedět se založenýma rukama, když můžu pomoct.“

Celý projekt vznikl během několika dní a zapojila se do něj řada dobrovolníků z Masarykovy univerzity. Někteří komunikují přímo se starosty obcí, další pracují na e-shopu nebo zajišťují samotné nákupy.

Bezkontaktní nákup = bezpečný nákup

Jak Nákup babičce funguje?

Na jednoduchém e-shopu můžou nakoupit samotní senioři, ale také jejich příbuzní nebo obce na základě objednávek seniorů. Nákup babičce zajistí nákup zboží ve velkoobchodu a 2× týdně rozveze do obcí po Jihomoravském kraji.

Nákup řidič donese před dům daného seniora, zazvoní a vzdálí se, aby nedošlo k setkání mezi ním a seniorem. Všichni, kdo manipulují s nákupem, navíc nosí roušky a rukavice, a tak je projekt pro seniory bezpečný.

„Senioři jsou právě teď ti nejohroženější, často ale nemají, kdo by jim došel na nákup. Vnoučata bydlí daleko nebo nemají čas, starají se o své děti. Proto jim chceme pomoct nakoupit si aspoň základní věci bez rizika,“ doplňuje Fikáček

Senioři také k nákupu dostanou zdarma roušku.

Všechny informace najdete na nakupbabicce.cz, případně pište na e-mail info@nakupbabicce.cz.

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.