Celebrity pomáhají v boji proti ALS

Prostory kostela sv. Anny se ve čtvrtek 3. října 2019 rozezněly plejádou tónů. Konal se zde již podruhé benefiční koncert Společně proti bezmoci, organizovaný spolkem ALSA, z.s. Jedná se o sdružení dobrovolníků z řad lékařů, rehabilitačních sester, logopedů, sociálních pracovníků, které vzniklo na půdě Neurologické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze. Je to jediná organizace v ČR, která se zabývá onemocněním ALS. Amyotrofická laterální skleróza (ALS) je onemocnění, které za plného vědomí zbavuje člověka možnosti ovládat své tělo. Nejdříve vám vypadne z ruky hrnek, přestáváte mluvit, usedáte na vozík a pak přichází konec. Nemoc může potkat kohokoli a zatím neexistuje léčba, která by ji zastavila.

Večer moderovala herečka Patricie Pagáčová. Vystoupilo zde několik známých osobností, jako Ondřej G. Brzobohatý v duetu s Martou Jandovou, David Kraus, David Deyl, Epoque quartet, či levitující Arte levite.

Pro diváky byla připravena mnohá překvapení. Během večera byl pokřtěn kalendář Pampelišky pro ALSU. Černobílým fotografiím vévodí žlutá pampeliška – logo ALSY. Kalendář pokřtili Taťjana Medvecká, Jana Milerová, Patricie Pagáčová, Tereza z Davle a Pavel Schreiber.

A jaké bylo vystupovat na benefičním koncertě? Není to poprvé, kdy zpívám na benefičním koncertě. Dělám to ráda, pokud najdu ten čas, protože pomoci není nikdy dost. Vystupovala jsem s Ondrou Brzobohatým, s ním to je fajn, protože si rozumíme jako lidi,“ sdělila Marta Jandová, která si spolu s Ondřejem Brzobohatým zazpívala jedinečný duet, připravený přímo pro tuto událost. Podle ní je vystupování na charitativním koncertě jiné, než na běžném. „Mám pocit, že u charitativního koncertu lidé víc poslouchají,“ dodala Marta Jandová.

Pokud byste chtěli pomoci, můžete přispět jakoukoli částkou na účet spolku ALSA, z.s. 264119697/0300. Jakou pomoc ALSA z. s. realizuje, najdete na: https://www.zsalsa.cz/cs

Foto: ALSA z. s. , kalendář – Tereza z Davle

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.