Vánoční kouzlo sladkých éclairů

Podlehněte křehkému pokušení od francouzských mistrů cukrářů z pekařství PAUL – letošní Vánoce budou ve sladkém rytmu lahodných zákusků jménem éclair.

Znáte éclair? Pokud jste již někdy zavítali do cukrárny nebo kavárny kdekoli ve Francii, pak máte určitě na tento tradiční zákusek ve tvaru „banánku“ jen ty nejsladší vzpomínky. Éclair znamená francouzsky „záblesk světla“ a věřte, že název má své opodstatnění – zmizí totiž ve vás skutečně rychlostí blesku. Křehkému odpalovanému těstu

s bohatou náplní a lahodnou polevou totiž nejde odolat. Poprvé se éclair začal péci ve Francii ve druhé polovině 19. století a dnes má celou řadu podob.

V pekařství PAUL můžete od 6.listopadu ochutnat tři nové varianty této dobroty. Protože k Vánocům tradičně patří ořechy a oříšky, volba padla právě na ně.
Pistáciový éclair je plněný jemným vanilkovo pistáciovým krémem, ozdobený pistáciovou polevou a posypaný křupavými kousky pistácií.
Lískooříškový éclair zaujme opravdu výraznou chutí lískových oříšků – oříškovým krémem je éclair naplněný, lískové oříšky najdete v lahodné polevě a jejich kousky také zákusek zdobí.

A co by byly Vánoce bez kokosového ořechu? Kokosový éclair voní a chutná tak, že zapomenete na vánoční stres a budete se soustředit jen na to, aby Vám ani jediný kokosový lupínek neupadl na zem.

Vyzkoušejte je všechny a sami rozhodněte, pro který se vrátíte – podruhé, potřetí… Ale pospěšte si, sezonní nabídka končí 26.prosince.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.