Philadelphia s křenem – svěží novinka, co probere ze zimní letargie

Pročistěte nos i mysl a přivítejte voňavé jaro. Sýr Philadelphia přichází s oblíbenou příchutí jemně štiplavého křenu. Novinka inspirovaná zdravým životním stylem, která zaručuje nevšední gurmánský zážitek.

Křen se používá v kuchyni už od nepaměti. Již staří Řekové věřili, že bystří rozum. Byl vždy ceněn pro vysoký obsah vitamínu C, provitamínu A - karotenů a minerálů. Navíc podporuje trávení, má antibakteriální účinky a pomáhá při chřipce i zápalu plic. Zkrátka léčivka i koření v jednom.

Kanapky plněné uzenou makrelou, Philadelpií s křenem a pažitkou

Příprava 10 min, 50 jednohubek

Ingredience:

200g Philadelphia s křenem
125g uzené makrely na drobné kousky
10ml smetany ke šlehání
šťáva z poloviny citronu (cca 15ml)
5g nasekané pažitky
50 košíčků na jednohubky
řeřicha na ozdobení

Příprava:

Nejprve v míse smícháme Philadelphii s křenem, citronovou šťávu a smetanu. Přidáme makrelu a sekanou pažitku. Směsí naplníme košíčky a nazdobíme řeřichou.

Paštika z lososa a Philadelphií s křenem
Příprava 10 min, 4 porce

Ingredience:

120g Philadelphie s křenem
300g plátků uzeného lososa jemně okořeněné drceným pepřem
šťáva z poloviny citronu
opečené bagetky a špetka řeřichy na servírování

Příprava:

V robotu lehce vyšleháme lososa, Philadelphii a šťávu z citronu do hrubé pasty. Paštiku případně dochutíme pepřem a dáme vychladit. Servírujeme s opečenou bagetkou a nazdobené řeřichou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.