Pročistěte nos i mysl a přivítejte voňavé jaro. Sýr Philadelphia přichází s oblíbenou příchutí jemně štiplavého křenu. Novinka inspirovaná zdravým životním stylem, která zaručuje nevšední gurmánský zážitek.
Křen se používá v kuchyni už od nepaměti. Již staří Řekové věřili, že bystří rozum. Byl vždy ceněn pro vysoký obsah vitamínu C, provitamínu A - karotenů a minerálů. Navíc podporuje trávení, má antibakteriální účinky a pomáhá při chřipce i zápalu plic. Zkrátka léčivka i koření v jednom.
Kanapky plněné uzenou makrelou, Philadelpií s křenem a pažitkou
Příprava 10 min, 50 jednohubek
Ingredience:
200g Philadelphia s křenem
125g uzené makrely na drobné kousky
10ml smetany ke šlehání
šťáva z poloviny citronu (cca 15ml)
5g nasekané pažitky
50 košíčků na jednohubky
řeřicha na ozdobení
Příprava:
Nejprve v míse smícháme Philadelphii s křenem, citronovou šťávu a smetanu. Přidáme makrelu a sekanou pažitku. Směsí naplníme košíčky a nazdobíme řeřichou.
Paštika z lososa a Philadelphií s křenem
Příprava 10 min, 4 porce
Ingredience:
120g Philadelphie s křenem
300g plátků uzeného lososa jemně okořeněné drceným pepřem
šťáva z poloviny citronu
opečené bagetky a špetka řeřichy na servírování
Příprava:
V robotu lehce vyšleháme lososa, Philadelphii a šťávu z citronu do hrubé pasty. Paštiku případně dochutíme pepřem a dáme vychladit. Servírujeme s opečenou bagetkou a nazdobené řeřichou.