Tip na zimní dovolenou

Lyžování blízko hranic, pestrý program na celý týden i mimo sjezdovky a pravá tyrolská pohostinnost. Tyrolská Zugspitz Arena je rozmanitá oblast zimních sportů pro každého, zasazená do nádherné horské kulisy. Fitness pro generaci 55+ má připraveny nové aktivní balíčky. Na programu je lyžování, běžky a společné večerní aktivity, střižené na míru dvěma výkonnostním skupinám.

V Tyrolské Zugspitz Areně (TZA) zažijí zimní rekreanti to nejlepší, co může Tyrolsko nabídnout: nekonečné pláně sjezdovek, rodinnou atmosféru a bezkonkurenční tyrolský šarm. V místech jako je Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See a Lähn-Wengle se díky rozmanitým nabídkám zimních aktivit nemůže nikdo ani chvilku nudit. Zaklíněny mezi pohořím Wettersteinu a Zugspitze, Mieminger Kette a Lechtálskými Alpami leží sedm lyžařských oblastí s velmi dobrou infrastrukturou, rozšířenou běžkařskou stopou a mnoha nabídkami pro celou rodinu.

Atraktivitě regionu přidává i snadná dostupnost. Je to jediná alpská dovolená, na kterou dojedete z Česka po dálnici, až na posledních pár desítek kilometrů. Výhodné paušály a příjezd

bez dálniční známky dálnicí Mnichov – Garmisch-Partenkirchen nebo Ulm – Füssen jsou pro turisty opravdu atraktivním argumentem.

Lyžařské areály pro všechny požadavky

S vleky a lanovkami na nejvyšší technické úrovni se dá zvládnout hned několik lyžařských oblastí. S celkem 139 km lyžařských sjezdovek, 93 km zasněžených stop a 58 horských drah nezůstanou žádná přání lyžařů nesplněna. Od lyžování na ledovci Zugspitzplatt s jistotou sněhu od začátku prosince až po slunečné sjezdovky na Ehrwalder Alm,  Wettersteinbahnen, v Biberwieru, Berwangu nebo Lermoosu: tady najde každý typ lyžaře svůj vysněný areál, ať je to jezdec na carvrech, lyžař požitkář, malý začátečník nebo lyžařský senior.

Letos nabízí region mimo jiné speciální program pro opakované začátečníky: tzv. řidičák na červené sjezdovky. Krom toho se bude učit na carverech, nasazení hůlek a kontrola lyží. Na konci kurzu je „nový“ lyžař připraven na červené sjezdovky TZA  – a když ne, má plnou záruku vrácení peněz. Tyto alpinistické lyžařské školy dostanou rychle do kondice nejen pokročilejší, i začátečníky.

Nové aktivní balíčky: Ven vzhůru – hora a já

S novými balíčky aktivit se generace „Best Ager“ dostane pořádně do pohybu. Balíčky se zaměřují na dvě rozdílné výkonnostní skupiny. Sportovní „labužníci“ si přijdou na své programem „Aktiv light“ a náročnější sportovci mohou využít program  „Aktiv plus“. Mohou si zvolit libovolně tři lyžařské nebo běžkařské aktivity a při programu „Aktiv light“ zimní túru nebo túru na sněžnicích. Na oběd se sejdou všichni v horské chatě a společně si užijí odpočinek. Večer pak mohou všichni relaxovat po tyrolsku při fondue nebo se vypravit na pochod s loučemi.

Aktivní zakončení dne

V TZA se místo divokého dovádění na osvětlené sjezdovce dá nechat doznít den při vydařené oslavě. V horských chatách se místní hudebníci postarají o příjemnou zábavu v tyrolském duchu.

Běžkařský ráj na úpatí Zugspitze

Tip pro vyznavače běžek: v TZA  čeká na objevení síť 20 bílých stop v délce 110 km  pro začátečníky i pokročilé, dobrodruhy  i milovníky klasické stopy. A to nejlepší: využití všech tras, okružních autobusů a železničního spojení „Sněžný expres“ je pro všechny zimní sportovce zdarma. Mobilní nabídky regionu umožňují také tzv. One-Way výlety na běžkách, tzn. na běžkách tam a veřejným dopravním prostředkem bezplatně zpátky. Bonbónkem je 2,5 km dlouhá zasněžená kulatá stopa v golfovém areálu Moos mezi Ehrwaldem a Lermoosem: tam, kde v létě golfisté vylepšují svůj odpal, tam je na devíti jamkovém hřišti pro běžkaře po celou zimu garantován sníh i nádherný výhled na masiv Zugspitze včetně vrcholku Sonnenspitze.

Zážitky ze zimního sportu – i mimo sjezdovky

Máte rádi hory, ale nejste žádní sportovci? V Tyrolské Zugspitz Areně si mohou rekreanti užívat zimní zážitky v přírodě i stranou sjezdovek a bílých stop. Na 60 kilometrech upravených pěších tras můžete jen tak dýchat zdravý horský vzduch a vychutnávat  kouzelnou zimní krajinu. Na túře se sněžnicemi můžete s odborným průvodcem najít krásné odlehlé stezky. Zábavu na ledu pro malé i velké slibují zimní stadiony, kerlingové dráhy a přírodní kluziště v Ehrwaldu, Lermoos, Berwangu, Bichlbachu a Heiterwangu. Vrcholem zimní romantiky může být jízda zasněženým lesem na saních tažených koňmi. Kdo preferuje techniku a chce nahlédnout i „za sjezdovky“, může se přihlásit na jízdu sněžnou rolbou („Pistenbully“). 

Pohyb bez hranic vlakem „Schneeexpress“ a s kartou „Top Snow Card“

Lyžařští “pendleři” mohou klidně své auto nechat stát a přesto být mobilní – to slibuje „Sněhový expres“, kterým mohou zimní rekreanti pendlovat mezi tyrolským Vilsem, Zugspitz Arenou a Garmisch-Partenkirchenem. Jako jízdenka platí karta hosta TZA.

Permanentka „Top Snow Card“ se dá získat už od dvou dnů pobytu  a platí  pro všechny vleky Zugspitz Areny, v Grainau, Mittenwaldu a Garmisch-Partenkirchenu v Německu a ve Vils bei Reutte v Rakousku. S kartou hosta TZA mohou jezdit návštěvníci  zdarma! Karta Top Snow Card překračuje hranice radosti ze zimních sportů na 210 km sjezdovek a  88 vlecích – jeden pas, dvě země: karta Top Snow Card platí navíc kromě v TZA  také v německých lyžařských areálech Mittenwald a Garmisch-Partenkirchen a je k mání od dvoudenního pobytu.  Dvoudenní karta stojí letos pro dospělého 86 Euro, mládež (16 -18 let) zaplatí 79,00 Euro, děti od 6 do 15let 43,50 Euro. Obzvláště praktická je nabídka “4 ze 6“, kdy si lyžaři mohou ze 6ti dnů pobytu vybrat 4 lyžařské dny. Rodinný tarif na tuto nabídku obnáší pro dva dospělé a jedno dítě 395,- Euro. Další informace na www.zugspitzarena.com .

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.