Nositelná elektronika může pomoci v nebezpečí

Společnost Safety Guard poskytuje kromě mobilní aplikace „Pomoc v nebezpečí“ také nositelnou elektroniku s tísňovými tlačítky. SOS tísňová tlačítka lze využívat ve dvou formách – jako SOS náramek nebo SOS přívěsek se zabudovanou GPS a SIM kartou. Po stisknutí tísňového tlačítka se spustí poplach a dojde ke spojení s odborně vyškolenými operátory Monitorovacího centra „Pomoc v nebezpečí“.

SOS tísňové tlačítko je bezpečnostní prvek, který pomáhá lidem v nebezpečí. V situacích, kdy není čas přivolat pomoc mobilním telefonem, stačí zmáčknout SOS nouzové tlačítko, čímž se v jeden moment zalarmují jak operátoři Monitorovacího centra, tak se informují další zvolené kontakty. SOS tlačítka pomáhají při zdravotních komplikacích, nečekaných pádech, ztrátě vědomí, v případech ohrožení života, při přepadení, znásilnění, nebo únosu, a klienty chrání před nástrahami, které číhají i za prahem jejich bytů a domů. SOS tlačítko je možné získat ve formě náramku nebo přívěsku.

Varianta 1 - SOS náramek a jeho funkce

SOS tlačítko v náramku je pomocí Bluetooth propojené s mobilním telefonem. Náramek tedy spolehlivě funguje, pokud je v dosahu telefonu (spojení je funkční do 20m v místnosti, 90m venku s Bluetooth 4.0). Jakmile se SOS tlačítko vzdálí od mobilního telefonu a ztratí spojení, obě zařízení uživatele upozorní. Po stisknutí SOS tlačítka, se spustí poplach, který zaznamená operátor Monitorovacího centra. Operátor uživateli v nouzi ihned zavolá, aby prověřil aktuální situaci. Díky GPS lokalizaci operátor zjistí přesnou polohu uživatele a v ten stejný moment nouzové kontakty obdrží SMS zprávu s údajem o poloze.

SOS náramek mohou využívat všichni členové rodiny, vzhledem k jednoduchému používání je vhodný pro děti, seniory či sportovce. Baterie v zařízení zajistí bezproblémový provoz bez nabíjení v délce do 1 roku. Uživatel může baterii vyjmout a vyměnit podobně jako u hodinek. SOS náramek je voděodolný, lze tak použít při sportu nebo venku za deště. Používání SOS bezpečnostního náramku vyžaduje mít nainstalovanou aplikaci „Pomoc v nebezpečí“ na mobilním telefonu a platit si měsíční poplatek za službu Monitorovacího centra dle zvoleného tarifu (od 200 Kč měsíčně). Cena samotného náramku je 999 Kč.

Varianta 2 – SOS přívěsek s lokalizací pomocí GPS

Na rozdíl od SOS náramku je SOS přívěsek určen pro děti nebo seniory a osoby se sníženou pohyblivostí. Používání je maximálně jednoduché, není potřeba pevná linka ani mobilní telefon, celý systém je bezdrátový a funguje v síti mobilního operátora. Vestavěný senzor automaticky detekuje pád, sám od sebe spustí poplach a díky vestavěné SIM kartě, mikrofonu a reproduktoru zprostředkuje hovor s operátorem Monitorovacího centra – stejně jako při stisknutí nouzového tlačítka uživatelem.

Po stisknutí tísňového tlačítka na SOS přívěsku je kontaktován tým operátorů Monitorovacího centra, kteří zajistí pomoc příslušné záchranné složky. V tu stejnou chvíli dostanou upozornění o nebezpečí také další dva blízké kontakty, které si uživatel v nastavení přívěsku zvolí. Operátor tyto kontakty může informovat a koordinovat s nimi další postup v případě spuštěného poplachu. Funkce lokalizace pomocí GPS pomůže efektivně nasměrovat pomoc k místu události. SOS přívěsek lze nosit stále při sobě díky vestavěné nabíjecí baterii. Přívěsek je voděodolný, senioři jej mohou používat i ve sprše či v dešti. Cena přívěsku je 1 799 Kč, první měsíc používání služby Monitorovacího centra je zdarma a následný poplatek činí 400 Kč za měsíc, který hradí náklady za službu Monitorovacího centra i za mobilního operátora.

Pomoc v nebezpečí | Safety Guard

V případě, že uživatel bez problémů používá chytrý telefon, vystačí si i pouze s mobilní aplikací, které je dostupná pro Android, iOS i Windows Phone.

„Pomoc v nebezpečí“ je mobilní aplikace propojená s Monitorovacím centrem Safety Guard, které nonstop hlídá bezpečí svých uživatelů. Jakmile uživatel spustí aplikaci ve svém telefonu, je okamžitě pod dohledem Monitorovacího centra. V případě aktivace poplachu operátoři, kteří jsou speciálně školeni na zásahy v nebezpečných situacích, zhodnotí aktuální stav, poradí a souběžně zprostředkují pomoc příslušné složky – Policie ČR, záchranné služby, nebo hasičského sboru. Informace o poplachu je zároveň nahrána a okamžitě rozeslána pomocí SMS zprávy a emailem vybraným kontaktům.

 

https://www.youtube.com/watch?v=C0zRz3j2BHw

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.