Ztráta vlasů je nejen estetický, ale i pro psychiku náročný problém

Mít hřívu díky vlastním buňkám? Za půl roku!

Příčin problémů s nadměrným vypadáváním vlasů, tedy alopecie, může být celá řada: nedostatek některých vitaminů, například A, skupiny B, C a D, a minerálů jako je selen, zinek a železo, drastické diety, ale také některá onemocnění - cukrovka nebo lupénka. Vliv mohou mít i léky, které užíváme, nebo chemoterapie. Tak zvanou androgenní alopecii způsobuje především hormonální nerovnováha. Postihuje častěji muže, ale může potrápit i ženy, a to především v období těhotenství, kojení či menopauzy. Ložiskové vypadávání vlasů vyvolává autoimunitní onemocnění, jehož odborný název je alopecie areata. Přesnou diagnostiku a vhodnou léčbu musí vždy určit dermatolog. Cesta za krásnými a zdravými vlasy je ale teď díky regenerativní medicíně mnohem jednodušší!

Věřte svému tělu
Naše tělo je jedinečný organismus, který ke svému fungování velmi často využívá samoozdravné procesy, jichž využívá regenerativní medicína. Funguje tak i revoluční metoda zamezující vypadávání vlasů, která využívá obnovující a hojivé účinky plazmy bohaté na krevní destičky (A-PRP).

Ty se přirozeně vyskytují v krvi a v místě aplikace pak uvolňují růstové faktory. „A-PRP se získává z pacientovy vlastní krve při běžném odběru. Krev je ihned zpracována ve speciální zkumavce a díky švýcarské technologii se tak získá až 90% krevních destiček obsažených v daném vzorku krve,“ vysvětluje MUDr. Ilona Gutwaldová z pražské Polikliniky I. P. Pavlova.

Přirozená a přírodní regenerace
„Metoda je velmi dobře tolerována, protože zpracovaná tkáň je tělu vlastní. Do preparátu nejsou přidány žádné farmakologické prostředky, díky čemuž nehrozí riziko následných komplikací, alergie nebo kontaminace,“ zdůrazňuje zkušená lékařka z Polikliniky I. P. Pavlova a popisuje, jak celé ošetření probíhá: „Na destičky bohatá plazma se aplikuje pomocí drobné jehličky do vlasové pokožky, což vede k regeneraci v oblasti vlasové cibulky, k většímu prokrvení pokožky hlavy a ke stimulaci podkoží a růstu vlasů.“ Díky této metodě se zpomalí vypadávání vlasů, aktivuje se růst, ale také se zlepší jejich vitalita, barva a jas. „Efektivita ošetření se odvíjí od stupně postižení ošetřované tkáně, regenerační schopnosti pacienta, ale také přidružených onemocnění a případně užívaných léků,“ doplňuje MUDr. Ilona Gutwaldová.

Do půl roku oslníte krásnými vlasy
„Vlastní ošetření, včetně odběru a zpracování krve, netrvá déle než půl hodiny. Po ošetření můžete odejít domů,“ vysvětluje MUDr. Ilona Gutwaldová. Podle stupně postižení se procedura opakuje 3krát až 4krát v průběhu dvou až čtyř týdnů. Po třech až šesti měsících už uvidíte úžasné výsledky! I když je metoda úspěšná, bohužel ji v současné době zdravotní pojišťovny v České republice neproplácejí. Jedno ošetření vás tak vyjde na zhruba 4000 korun.

Buďte na své vlasy hodní
I když mnozí každý den zoufale hledí na kartáč či hřeben plný vlasů nebo kontrolují počet těch vypadaných při jejich mytí, můžeme vás uklidnit: je to zcela přirozený proces. Pokud se ale jedná o nadměrné vypadávání a ztrátu vlasů, je čas začít jednat. Nefénujte si vlasy příliš horkým vzduchem, používejte kartáč se zakulacenými hroty a netrapte své kadeře příliš pevně spletenými copánky, culíky a drdoly. Investujte do kvalitních šamponů, kondicionérů, masek a zábalů, s jejichž výběrem by vám měla poradit kadeřnice, která zná typ, kvalitu a potřeby vašich vlasů.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.