Letní kouzlo těstovin a kuřecího masa

Letní měsíce jsou pro mnohé příležitostí k setkávání se s přáteli u osvěžujícího pití a talíře dobrého jídla. Ideální volbou pro obědy či večeře do parných dní jsou těstoviny s kuřecím masem.

Z těchto často používaných, přesto neokoukaných surovin lze snadno a rychle uvařit odlehčené a rozmanité pokrmy. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší český zpracovatel kuřecího masa u nás, připravil pro své spotřebitele rychlé a chutné prázdninové recepty. Italská kuřecí pánev je novinkou, která poskytne strávníkům chutný zážitek, usnadní práci a tím ušetří drahocenný čas. Marinovanou ochucenou směs stačí zlehka osmažit či podusit a pro zjemnění chuti přidat sladkou smetanu. Nejlepší přílohou jsou různé druhy těstovin. Pokud si tento pokrm budete chtít ještě zpestřit, stačí přidat pár ingrediencí.

Recepty:

Italská kuřecí pánev  

  • Ingredience:
  • 1 balení Italské kuřecí pánve, 
  • 2 stroužky česneku, 1 menší lilek, olivový olej, sladká smetana
  • Postup přípravy:
  • Lilek opláchněte, osušte a nasolte, aby “vypotil” přebytečnou vodu. V pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájený lilek. Restujte dokud česnek nezačne zlátnout. Poté směs vyjměte z pánve a odložte stranou. Na pánev znovu přidejte kapku olivového oleje a po jeho zahřátí přidejte směs “Italské kuřecí pánve” a zlehka osmažte na nižší teplotě, dokud maso nebude hotové. Do hotové směsi přidejte lilek s česnekem, smetanu a důkladně promíchejte. Nechte povařit ještě 5 minut a můžete servírovat s uvařenými těstovinami.

Těstoviny s kuřecím masem, sušenými rajčaty a rukolou

  • Ingredience: 
  • 2 kuřecí prsní řízky 
  • 500g špaget, 400g drcených rajčat (nebo rajčat z konzervy), sušená rajčata, hrst rukoly, olivový olej, sůl, pepř, bazalka, snítka oregána, parmazán 
  • Postup přípravy:
  • Na hlubší pánvi rozehřejte kapku olivového oleje. Poté přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a restujte je do měkka. Uvařte špagety podle návodu na balení. Ve chvíli, kdy maso začne zlátnout, přidejte drcená rajčata a společně s masem je prohřejte. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve, plamen pod pánví ztlumte. Směs dochuťte solí, pepřem, bazalkou a oregánem a vše nechte společně probublat, aby se chutě spojily. 
  • V případě potřeby zředění omáčky lze přidat vodu od vařících se těstovin. Do pánve se směsí přidejte uvařené těstoviny a zlehka je promíchejte. Pánev sundejte z ohně a už jen lehce vmíchejte rukolu. Tu dáváme do směsi na poslední chvíli, aby příliš neuvadla. Těstoviny se směsí s kuřecím masem rozdělte na talíř a dle chuti dozdobte čerstvou rukolou a parmazánem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.