Taťána Kuchařová bude propagovat činnost své nadace Krása pomoci v sídle OSN v New Yorku

Topmodelka a Miss World Taťána Kuchařová se 5. února v sídle OSN v New Yorku osobně zúčastní národní akce konané v rámci 53. zasedání Komise pro sociální rozvoj. Cílem je zviditelnění České republiky a témat jako je pozitivní stárnutí, podpora participace starších osob ve společnosti a mezigenerační pomoc. Taťána Kuchařová, coby iniciátorka založení nadace a předsedkyně správní rady Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci, představí svou charitativní činnost a nadaci, která již řadu let pomáhá seniorům žít aktivní a důstojný život v domácím prostředí.

Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci je první neziskovou organizací z České republiky, která dostala příležitost v sídle OSN komunikovat téma stáří a agingu.

„Jsem velmi ráda, že se mi dostalo možnosti představit naši nadační činnost a práci v oblasti mezigeneračních vztahů a seniorské problematiky v OSN. Mým cílem je zviditelnit toto celosvětové téma na půdě OSN a věřím, že to je ten správný začátek propagování pozitivního agingu a stárnutí populace,“ říká Taťána Kuchařová.
Stárnutí je na sociálních fórech OSN jedním z nejsledovanějších témat. Situace v České republice je podobná té v Evropě, populace nezadržitelně stárne a úměrně tomu přibývá problémů, které s tímto faktem souvisejí. „Řešením je zapojení rodiny, nikoliv odsouvání seniorů někam na okraj společnosti… Vždyť pravděpodobně každý z nás se v této situaci jednou ocitne,“ reaguje ředitelka Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci Lucie Maliníková a dodává: „Nadace se proto i nadále bude věnovat podpoře projektů umožňujících seniorům zůstat co nejdéle doma. Chceme se opět zaměřit na osvětu a upozorňovat veřejnost na problematiku seniorů. Vedle úspěšné osvětové mediální kampaně Zruš doživotí samoty, která pokračuje i v tomto roce, chystáme například hudební festival Play Fair.“
Program národní akce konané v rámci 53. zasedání Komise pro sociální rozvoj OSN koncipovalo Ministerstvo práce a sociálních věcí, jako koordinátor přípravy na stárnutí v ČR, ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí – prostřednictvím Stálé mise v New Yorku. Na základě úspěšné vnitrostátní kooperace na implementaci Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí se akce účastní také zástupci Městské části Praha 1 a Střediska sociálních služeb Prahy 1, kteří budou prezentovat konkrétní praktická opatření k naplňování Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí v oblasti aktivizačních programů pro seniory.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.