Monika Zemanová – řídím se moudrým heslem, že nejlepším lékem pro člověka je člověk

Bolesti zad a hlavy – kdo by je neznal… Není toho ale v poslední době trochu moc, co nás všeobecně trápí? Každý z nás se jistě běžně ocitá v situaci, kde se zrovna probírá, koho co trápí.

Zřejmě je to dobou, kdy příliš stresu, honění se za nesplnitelnými cíli, řešení nepříjemných životních situací, nespokojenost v osobním životě, pomaličku a nenápadně zasévají malá semínka bolesti, která poté krátkodobě či dlouhodobě sužuje naše fyzické tělo a psychiku… Bránit se můžeme, změníme-li něco ve svém životě a budeme-li své tělo, potažmo i psychiku poslouchat a pečovat o ně. K tomu nám může pomoci pečlivě vybraný terapeut, který dokáže spojit techniky práce s celou naší bytostí a pomůže klientovi pochopit, odkud bolest pochází.

Do pražského ateliéru Chloé dohnala paní Novákovou neustupující bolest zad a hlavy. Objednala se na rehabilitační-relaxační masáž a očekávala, že po několika zásazích nepříjemnosti zmizí. Problémy ustoupily. Ale po několika sezeních vyplavalo na povrch, že se tato žena ještě zcela nevzpamatovala z rozvodu před dvěma roky. „Klientku jsem seznámila s psychosomatickými souvislostmi a navrhla jí kromě práce s tělem i práci s psychikou,“ popisuje příklad z praxe Monika Zemanová.

Před několika lety se příjemná dáma jménem Monika Zemanová dostala shodou zdravotních a životních okolností od kancelářské práce až k praxi masérské, díky které potkala mnoho lidí s různými zdravotními tělesnými, ale i psychickými či životními problémy. Díky těmto zkušenostem a každodenní prací s lidmi, se zvyšoval její zájem o učení se různých technik masáží a stejně tak v ní vzrůstalo nadšení pro různorodé techniky práce s lidskou psychikou, a hlavně pro terapie, které souvisí s tělem i duší. Díky velkému osobnímu zaujetí a pozitivním ohlasům klientů, kteří se díky její práci uzdravili, se po letech Monika stala terapeutkou, co ovládá mnoho technik.
„Většina klientů, kteří ke mně přichází, si stěžuje si na výše uvedené a podobné bolesti,“ říká Monika Zemanová, sympatická majitelka masážního studia. „Ale málokdo si uvědomuje, že dané potíže začínají na psychické úrovni,“ konstatuje paní Zemanová.
Toto tvrzení není jistě nic světoborného. Většina terapeutů, lékařů a následně i samotní pacienti se na tomto bodě shodnou. Jenže zřídkakdy je na obou stranách ochota pracovat s příčinou problému. Bolest je často jen důsledkem nepříjemných situací, postojů nebo zážitků, které jsou schovány hluboko v nositeli. Pramení z fyzických či psychických traumat a bloků. Za bolest mohou ale i potlačované strachy, emoce, dlouhodobé stresy apod. „Poté, co se u klienta diagnostikuje, s čím přesně přichází, je možné zvolit, jakou metodou začneme. Může to být klasická či relaxační masáž, uvolňování fyzických bloků, Shiatsu, Reiki, baňkování, ale také práce s energiemi či podvědomím. Při masážích se mi klienti většinou začínají otevírat a díky jejich výpovědím se blíže dostávám k podstatě problémů, jež mohou způsobovat bolest, se kterou mě navštívili. Po několika návštěvách se jim snažím navrhnout terapii, která jim umožní změnit úhel pohledu na život. A hlavně se snažím klientům pomoci se vyhnout opakujícím se chybám, které jim dělají život složitým a nesnesitelným. Následně jim též po dohodě navrhuji, jakým směrem by se měla terapie odvíjet,“ popisuje Monika, jak s klienty pracuje.
Spektrum potíží, se kterými se klienti na Moniku obrací, je široký. Terapeutka, která se sama neustále vzdělává, se velmi často setkává se ženami, které nemohou otěhotnět. Hrdě tvrdí, že téměř každá klientka po její terapii brzy otěhotněla. „Není to žádné šamanství či zázrak, ženy mívají důsledkem stresu a očekávání často velmi zablokovanou energii a páteř, což může být hlavní příčinou, jejich potíží,“ vysvětluje Monika dle svých zkušeností.
„I když žádné problémy či bolesti nemáme, je nezbytné, abychom se o své tělo i duši starali. Pomůže nám to najít vlastní spokojenost, aby byl pro nás život štěstím i darem, nikoliv pouhým přežíváním,“ říká Monika.

Semináře a vize, kam Monika směřuje
Ve své poradně nabízí, kromě masáží a terapií také vzdělávání, semináře o práci s podvědomím a uvolnění krční, bederní a hrudní páteře apod. Účast na semináři není podmíněna jakoukoli znalostí podobným metod, může ho absolvovat úplný laik. Monika má velmi širokou klientelu a je velmi vděčna, že může lidem takto často pomoci. Jejím cílem je, jak úplné laiky i lidi, co se zajímají o práci s tělem, zasvětit do psychosomatických souvislostí a tím předejít či napravit jejich zdravotní problémy.
Jaké techniky Monika Zemanová používá
Kineziologie
Poradenství, diagnostika – jak být sám sebou
Zen-Touch-Shiatsu
Dornova metoda
Reflexologie
Reiki
Ošetření tělovými svíčkami
Kineziologické tejpování

Kontakt:

Monika Zemanová
Ateliér Chloe
Nevanova 1069
Praha 6 – Řepy
tel.: +420 607 744 418
e-mail: monikazemanova@volny.cz
web: www.monikazemanova.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.