Chcete měnit dveře? I ty podléhají módě

Ta největší pohroma, která může postihnout každý interiér, je nuda. Takto sugestivně představuje nové kolekce na sezonu 2014/2015 největší tuzemský výrobce dveří a zárubní, společnost Sapeli.

Právě v květnu a červnu se mezi zákazníky dostávají desítky novinek, které posouvají designový i technologický standard v bytových doplňcích o notný kus výše. Nové edice vycházejí vstříc dvěma stále početnějším skupinám klientů: první hledá co nejvyšší kvalitu za co nejnižší cenu, druhá naopak sleduje linku vytříbenosti, originality a precizního provedení.
Na obou frontách Sapeli díky svému vývojářskému oddělení posílilo. Nabízí tak nejen moderní dekory, ale i nový exkluzivní povrch Sapdecor, který je díky revoluční nanotechnologii s 3D efektem tisku dokonalou imitací přírodních materiálů se strukturami dubu, jilmu, nebo stále oblíbenější olivy. Nový materiál Sapelit v tradičních dekorech javoru, ořechu, třešně či dubu pak zaručuje uživatelům díky UV vytvrzovanému tisku na ploše dveří především vyšší odolnost než jiné umělé materiály.

„Bez nejmenších pochyb cítíme mezi designéry i koncovými klienty silnou potřebu vrátit se vyzněním interiérů k přírodě. Proto jsme se v nových kolekcích vydali právě tímto směrem. Naší ohromnou devízou zůstává práce s dýhou. Vyslyšeli jsme i poptávku po umělých materiálech, které zaručují ještě lepší vlastnosti, ale jsou dýze velmi podobné jak strukturou, tak kresbou,“ popisuje Ing. Václav Bradáč, generální ředitel společnosti Sapeli.

Řada novinek se týká dlouhodobě nejoblíbenější řady Elegant. Rozšířena byla nabídka povrchů, mezi nimiž se skvějí designové povrchy jako HPL láva, břidlice nebo andezit. S vyššími nároky klientů si hravě poradí nová kolekce dveří a zárubní Harmonie Praktik, která dostojí i požadavkům na nejmodernější design a aktuálnost interiérů. Právě zde se projevuje příklon firmy k přírodním materiálům: mezi povrchy nově najdeme dýhu dub natur a buk natur nebo ladný ořech natur, z nových umělých povrchů pak již zmiňovaný elegantní Sapdecor. K přednostem modelů Harmonie patří jejich téměř univerzální kombinovatelnost se striktně moderním nábytkem nebo jinými soudobými artefakty.

K očekávaným novinkám patří rovněž například skryté zárubně, kovové zárubně, otočné dveře s reverzním otevíráním nebo Compack – skládací dveře na stěnu snižující nároky na plochu kolem dveří o 50 %.

Samostatnou kapitolou jsou stále oblíbenější posuvné dveře. Velkým hitem jsou například dveře s vysokým leskem či celoskleněné dveře a stěny – obé i díky velmi jednoduchému osazení, kvalitě tvrzeného skla a nápaditosti potisků u zákazníků okamžitě uspěly. Výjimečný design těchto prémiových produktů navíc podtrhuje absolutně tichý provoz a neotřelé architektonické řešení, a to díky osazení stavebního pouzdra do stěny, bez nutnosti instalace zárubní.

„Výše uvedené novinky jednoznačně dokazují, že jsme se rozhodli více zaměřit na individuální potřeby klientů, a to i těch nejnáročnějších. Vždy budeme sledovat kvalitu a to, abychom novinkami tvořili trend, poptávku. Právě atypické požadavky jsou pro nás motorem, jak nabídku neustále rozšiřovat – například o obklady stěn, podlahy nebo třeba i speciální dveře pro kanceláře či provozy jako nemocnice nebo školy,“ dodává Ing. Marek Sedlák, obchodní ředitel firmy. Novinky podle něj reagují i na výrazné oživení na trhu developerských projektů i individuální výstavby.

Skutečnost, že kolekce jsou trhem vnímány jako kánon nastupujících trendů, není náhodná. Nové modely vznikají v předstihu čtyř pěti let, a to na základě detailních rešerší zahraničního prostředí, rozhovorů s designéry a předními evropskými výrobci materiálů a dalších partnerů a autorit v daném segmentu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.