Videorecept na oblíbený cheesecake

Karel Novák, šéfkuchař restaurace Chládek Zahradnické centrum v Praze vám společně s Milanem Sahánkem, šéfkuchařem Unilever Food Solutions, ukáže, jak připravují vyhlášený cheesecake.

Vyzkoušejte si tento opravdu jednoduchý a rychlý recept na oblíbený dezert i vy a uvidíte, že výsledek bude vašim hostům chutnat. Recept najdete na:http://youtu.be/HrPZzyMMalI

Suroviny na jeden cheesecake:
tvaroh 40% 750g
cukr krupice 250g
vejce 6 ks
jemné máslové sušenky 300g
Rama Profi 200g

Příprava:
Jemné sušenky nastrouháme nebo nameleme na jemné drobečky, přidáme Ramu Profi (balení 1 Kg), smícháme a vytvoříme těsto na korpus. V další nádobě si smícháme tvaroh s vejci a cukrem. Připravíme si kulatou formu na pečení, jejíž dno vyložíme pečicím papírem a pořádně utěsníme. Na dno formy natlačíme prohnětené těsto a vytvoříme nejprve korpus, na který následně vlijeme připravenou tvarohovou směs. Nastavíme si konvektomat na pečení (135°C) a poloviční výkon ventilátoru a pečeme 50-55 min. Vychladlý koláč pak krájíme ostrým nožem, jehož čepel před každým řezem namočíme v hrnku horké vody a po řezu otřeme utěrkou. Výsledkem budou čisté řezy s hladkými stěnami. Variant na cheesecake existuje celá řada a do tvarohové náplně je možné přidat např. kakao, nebo navrch sezonní ovoce (jahody, třešně, višně, maliny, černý rybíz, borůvky, banán, mandarinky, limetky, pistácie, ořechy, čokoládu, apod.).

Videorecept cheesecake ke stažení:
http://uloz.to/xC9RSe51/unilever-cheesecake-v03-hd-mp4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.