Výlety pro radost: kdo došel nejdál?

SenSen / projekt Nadace Charty 77 a sponzorská společnost GlaxoSmithKline Consumer Heathcarepřipravily pro své kluby soutěž o největší počet nachozených kilometrů. Soutěžily mezi sebou jednotlivé kluby z celé republiky. Pět klubů s největším počtem nachozených kilometrů získalo den plný pohybu a zdraví pod lektorským vedením Davida Hufa. Mezi nejlepšími chodci byly členové Senior klubu ZVVZ Milevsko s úžasnými 421 km.

Celkem se soutěže účastnilo 17 klubů. Byly mezi nimi velcí „chodci“, ale ochotně svojí účastí tuto akci podpořili i ti, jejichž preferovanou aktivitou není zrovna turistika, ale úplně jiné sporty nebo aktivity  jiného zaměření. Pět klubů, které v období od 5. září 2016 až do 30. listopadu 2016 byly v oblasti pěší turistiky nejaktivnější, nachodilo dohromady 1511 km, v průměru tedy na jeden z těchto klubů připadá 302 km. 

 

Senior klub ZVVZ, Milevsko 421 km
Klub seniorů,
Cehnice
392 km
Senzační senioři Prachatice 272 km
Fit senior,
Příbram
225 km
Klub českých turistů,  Lanškroun 201 km

Kilometry všech zúčastněných se nesčítaly, platily pouze kilometry z počátku výletu do konečného místa výletu.

Ze zbývajících dvanácti soutěžících klubů vykázal ten nejaktivnější 114 nachozených kilometrů, v průměru na jeden klub připadlo 48 km.

Komunitní středisko Kontakt, Liberec
Úsměv pro zdraví, Lovosice
Kulturní centrum Líšeň, Brno
Klub seniorů, Rožnov pod Radhoštěm
Klub Aktiv, České Budějovice
Centrum pohybu, Olomouc
Klub seniorů, Praha Řepy
Dobrovolnická regionální organizace DORA, Plzeň
Klub seniorů, Svitavy
Klub důchodců a taneční skupina Jiřinky, Paskov
Klub seniorů – Pomoc Bližním, Louny
Senior Klub nadačního fondu AŽ, Golčův Jeníkov

V Milevsku, Cehnicích, Prachaticích, Příbrami a Lanškrouně je pro vítěze soutěže Výlety pro radost připraven aktivní den s Davidem Hufem. Obsahem setkání bude inspirativní beseda na téma životní styl a životní energie. Po besedě si senioři zacvičí v tělocvičně nebo se seznámí se severskou chůzí – nordic walking na čerstvém vzduchu. To už bude záležet na počasí.

„Máme radost, nejen z vysokého počtu nachozených kilometrů, ale především z toho, že se opět ukázalo, že Senzační Senioři jsou aktivní a sportovat je baví. A opravdu věk je jen číslo!sdělila manažerka komunikace projektu SenSen Mgr. Kateřina Sodomková.

Více informací najdete na webových stránkách www.sensen.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.