Celebrity si na večírku na italském velvyslanectví připily Cinzanem

V Čechách známá a úspěšná značka aperitivů Cinzano představila novou reklamní kampaň šitou na míru českému publiku. Cinzano je u nás pro několik generací spojeno především se slavnostními přípitky – ať už jde o Vánoce, svatby, promoce nebo narozeninové oslavy.


Právě v duchu slavnostních přípitků se neslo i předvánoční setkání, které Cinzano uspořádalo v působivých prostorách italského velvyslanectví na pražské Malé straně. Večerem, kterého se zúčastnilo více než sto hostů, provázel „Ital v kuchyni“ Emanuele Ridi.
Hosty večera přivítali organizátoři Cinzanem Prosecco, první přípitek byl věnován novému italskému velvyslanci Francescu Saveriu Nisiovi, který svou misi v Česku zahájil teprve před několika málo dny. Druhý přípitek se nesl v duchu narozeninového přání a vyslechl si jej olympijský vítěz a moderátor zpravodajství TV Prima Roman Šebrle, který oslaví 26. listopadu své třiačtyřicáté narozeniny.
Kromě svateb, narozenin nebo svátku patří slavnostní přípitek k významným úspěchům. Další přípitek v rámci večera s Cinzanem byl proto určen nejlepším českým beachvolejbalistkám současnosti – Barboře Hermannové a Markétě Nausch Slukové. Ty mají za sebou velmi úspěšnou sezónu – dostaly na pozici světových jedniček v beachvolejbalu a nedávno převzaly na galavečeru v Budapešti prestižní ocenění – Královny evropského písku. Úspěšné sportovkyně si připily Cinzanem servírovaným typickým slavnostním způsobem – ve sklenici s cukrovým lemem a citronem.
Hudební doprovod celého večera zajistil Michal Šupák, nositel titulu Pianista roku 2014
a dříve člen kapely Charlie Straight. Italskou atmosféru celého večera dokreslil áriemi ze známých oper barytonista Vratislav Kříž, emeritní sólista opery Národního divadla, známý také přednesem státní hymny před utkáními české fotbalové reprezentace.
Jedinečnou atmosféru barokních prostor italského velvyslanectví, italskou gastronomii
a vermuty i šumivá vína Cinzano si kromě našich úspěšných sportovců užila i generální ředitelka společnosti Coca Cola pro ČR Marie Nikolić, herec Martin Dejdar nebo saxofonista a hudební skladatel Felix Slováček.

HISTORIE
Příběh značky Cinzano započal roku 1757 v Turíně, kde měli dva bratři, Giovanni Giacomo a Carlo Stefano Cinzano, obchod s bylinkami. Pracovali s cukrem a různým kořením, aby vytvořili vlastní recepturu vermutu. Nejdříve vznikl nový „Vermut rosso“ – červený vermut s použitím aromatických rostlin z italských Alp. Recept je kombinací pětatřiceti různých ingrediencí, mezi které patří například majoránka, tymián a řebříček. Následovalo Cinzano Bianco, které vzniklo na základě odlišné kombinace bylin, která zahrnovala pelyněk, skořici, hřebíček, citrusy a hořec. Z této varianty později vzniklo extra suché Cinzano Extra Dry.
Cinzano bylo pověřeno savojským králem Karlem Albertem vytvořením italské alternativy francouzského šampaňského. V polovině 19. století se tak zrodil další unikátní výrobek – šumivé víno Cinzano Spumante. Cinzano tak rozšířilo výrobu a bylo připraveno stát se z regionálního výrobce globální značkou. Vývoz začal v roce 1890, nejdříve do Argentiny, Brazílie a USA.
Cinzano zůstalo rodinným podnikem až do roku 1985. Od roku 1999 je Cinzano součástí globální společnosti Gruppo Campari, která je šestým největším prodejcem alkoholických nápojů na světě. Gruppo Campari dnes působí ve více než 190 zemích.

CINZANO V ČR
Cinzano má v Česku a na Slovensku bohatou historii – v minulosti bylo jednou z mála zahraničních značek alkoholu, které se u nás daly koupit. Nyní je u nás Cinzano jedničkou na trhu s vermuty
a spotřeba Cinzana v České republice je dokonce třetí nejvyšší na světě. Cinzano má mnoho Čechů spojeno především s Vánocemi a typickým způsobem servírování s citronem ve sklenici s cukrovou krustou. Cinzano je ideální variantou také k přípitku při všech slavnostních příležitostech, jako jsou například narozeniny, svatby či jiné oslavy.

PRODUKTOVÉ ŘADY
VERMUT
Řadu vermutů vytvořili bratři Giovanni a Carlo Cinzano v roce 1757. V malém obchodním domě
v italském Turíně se zrodil nový trend s jedinečnými aromatickými víny vyrobenými z tajného receptu kombinujícího místní bylinky, koření a víno. Řada Cinzano Vermut je mimořádně všestranná a je také základem pro mnoho klasických i kreativních koktejlů.
CINZANO BIANCO
Světle žlutý vermut s vůní infuze bílých broskví, květů a majoránky a tóny čerstvého tymiánu. Cinzano Bianco má sladkou příchuť s náznaky ovoce, vanilky a skořice. Je ideální čisté jako aperitiv nebo jako přísada do koktejlu. Nejlepší je podávané chlazené.
CINZANO ROSSO
Rubínová barva vermutu, doplněná aromatickou vůní směsí vanilky a černé třešně s nádechem krémového karamelu, odráží bohatou náplň bylin a koření, což symbolizuje prestiž a kvalitu. Díky své jemné a přesto přetrvávající chuti je perfektní přísadou pro koktejly. Stejně tak může být podávané čisté nebo s trochou sody.
EXTRA DRY
Jemně ochucený extra suchý vermut se dá vychutnat čistý nebo s ledem. Příjemná bylinná příchuť nabízející mírně hořký závěr je také ideální pro mnoho koktejlů.

ŠUMIVÁ VÍNA
V 19. století si savojští monarchové vyžádali odborné znalosti Cinzana pro výrobu prvního italského šumivého vína. Chtěli tak vytvořit italskou alternativu úspěšnému francouzskému šampaňskému, které dominovalo trhu s vínem po celém světě. Vznikl tak nový výrobek – šumivá vína Cinzano.
CUVÉE STORICA
Řada nabízí vysoce kvalitní italská šumivá vína vyrobená z nejznámějších odrůd hroznů.
PROSECCO D.O.C.
Suché šumivé víno se svěžími a ovocnými tóny jablka a hrušky. Má sladkou vůni a je lehké na patře. Samotný je perfektním aperitivem, nebo se využívá pro míchané koktejly, jako je například Aperol Spritz.
ASTI D.O.C.G.
Sladké šumivé víno s nízkým obsahem alkoholu vyrobené z bílých hroznů odrůdy muškátu. Květinové, ovocné a bylinné tóny s nádechem šalvěje, bílých broskví, akácie a jemného medu. Je ideálním společníkem při chvílích strávených s přáteli či rodinou.
PINOT CHARDONNAY
Tvrdé šumivé víno s bohatou vůní a svěžím pocitem na patře, ideální jako lehký aperitiv.

CINZANO EDITION
Základní řada italských šumivých vín pro všechny příležitosti.
DRY EDITION
Šumivé víno pocházející z vinařských oblastí Veneto a Emilia Romagna. Svěží, suché minerální víno s dobře rozeznatelným zbytkovým cukrem.
SWEET EDITION
Toto sladké a lehké víno, vyrobené z hroznů z oblastí Piemont a Emilia Romagna, se snadno přizpůsobí každé příležitosti. Je aromatické, vyvážené a osvěžující.
ROSÉ EDITION
Sladké víno s malým množstvím alkoholu, které zaujme svou krásnou a intenzivní růžovou barvou.
V chuti naleznete svěží tóny lesních plodů.