Malebná krajina hor nedaleko Bodamského jezera, kde se sýry Rougette vyrábí, v sobě snoubí tradici a kvalitu výroby i zajímavé mixy chutí. Grilovací jemně vyzrálý ušlechtilý sýr je díky své speciální konzistenci vhodný pro tepelnou úpravu na grilu či v troubě. Vychutnat si jej můžete doma nebo na terase při zahradním grilování s přáteli či rodinou.
Sýrová delikatesa nezklame ani svou rychlou přípravou. Na výběr máte ze tří variací. Rougette chilli, kořeněný tedy pikantní se skvěle hodí ke skleničce dobře vychlazeného piva nebo vína. Dále přírodní Rougette natur grilovací sýr a pak bylinkový. Rougette byl speciálně vyroben pro grilování. To znamená, že nepraská a nevytéká. Bylinky a koření jsou uvnitř, čímž je dosaženo vyvážené chuti. Grilovací sýry kombinujte s čerstvým pečivem, zeleninou nebo podle vlastního uvážení a chutí. Pro letní období přinášíme několik rychlých a lahodných receptů.
Jak správně při přípravě sýru na gril Rougette postupovat?
Pečeme 8-12 minut do požadovaného zhnědnutí. Jedná se o sýry výborné chuti a kvality, s jednoduchou přípravou, kdy se výrobek nemusí balit do alobalu, ale položí se přímo na rošt. Výrobek není třeba přidáváním omáček a koření dochucovat, ochucený je již od výrobce. Záleží na momentální chuti každého jednotlivce. Variovat lze kombinace jednotlivých příchutí. Sýry jsou bez laktózy.
Několik receptů pro nadcházející období:
ROUGETTE – Grilovací sýr natur na orestované zelenině s rukolou – recept pro jednu porci
Ingredience:
1 ROUGETTE grilovací sýr natur
Směs zeleniny na grilování, na proužky nařezaná paprika různých barev, na tenko nakrájené plátky cukety a cherry rajčátka
Nakládané olivy
Čerstvá rukola
Tymián, rozmarýn nebo oregano
Piniové oříšky
Olivový olej
Sůl a pepř
Ocet Balsamico
Limetková šťáva
Příprava
Připravíme krémovou marinádu z jedné čajové lžičky piniových oříšků orestovaných do zlatohněda, jedné polévkové lžíce dobrého olivového oleje, soli, pepře a trochou bílého balsamikového octa nebo limetkové šťávy.
Servírujeme ogrilovaný sýr do zlatohněda, přidáme teplou orestovanou zeleninu, zalijeme připravenou marinádou. Vše položíme na předem připravenou směs rukoly a bylinek.
K pokrmu podáváme bílý chléb a chlazené růžové nebo bílé víno.
ROUGETTE – Grilovací sýr natur v parmské šunce – recept pro jednu porci
Ingredience:
1 ROUGETTE grilovací sýr natur
1 plátek parmské šunky
2 – 3 zelené chřesty, oloupané a přepůlené
1/2 červené papriky najemno nakrájené na kostičky
1/2 zralého manga, najemno nakrájeného na kostičky
1 čajová lžička najemno nakrájeného zázvoru a citronové trávy
Chilli papričky nadrobno nakrájené kroužky – množství podle chuti a síly
Cukr
Citronová kůra – jemné proužky pro chuť a dekoraci
Lísky bazalky
Sladko-kyselou omáčku – podle chuti
Kari pasta
Sůl a pepř
Olivový olej
Sezamový olej
Příprava
Zabalíme ROUGETTE grilovací sýr do plátku parmské šunky a ogrilujeme do zlatohněda.
Připravíme dip, podusíme najemno nakrájené papriky a mango, přidáme olivový a sezamový olej, na závěr osladíme, přidáme zázvor a ještě cca. 5 minut dusíme. Dip dochutíme tak, že přidáme chilli, sůl, pepř, kari pastu a podle chuti sladkokyselou omáčku. Zelený chřest vylouhujeme ve vlažném olivovém oleji a servírujeme se sýrem, dipem, citronovými proužky. Dozdobíme kroužky z chilli papriček a lístky z bazalky. K pokrmu se výborně hodí křupavá bageta a suché bílé víno.