Ženy prožívají ve vztahu s mladším mužem více štěstí a lepší sex, ukázal průzkum

Přestože je v současnosti vztah starší ženy a mladšího muže považován spíše za neuspokojivý a poháněný pouze fyzickým potěšením, opak je pravdou.

Nový průzkum odborníků z Metropolitan University ukazuje, že ženy-pumy jsou ve vztazích s mladším mužem šťastnější a sexuálně spokojenější než ženy s věkově odpovídajícím partnerem.

Puma (anglicky cougar) se přezdívá sebevědomým, zajištěným ženám nad 35 nebo častěji nad 40 let, které cíleně vyhledávají vztahy s mladšími muži. Zatímco vztahům zahrnujícím staršího muže a mladší ženu se již průzkumy i odborné studie věnovaly, ženám-pumám se této pozornosti příliš nedostávalo. To se rozhodl změnit tým psychologů z londýnské Metropolitan University. Ve svém novém výzkumu se tak zaměřili právě na starší ženy, které jsou ve vztahu s mladším mužem. A výsledky studie naznačují, že pumy jsou se svým sexuálním životem spokojenější než ženy, které si jsou se svými partnery věkově blízko.

„V současnosti stále panují předsudky, že vztahy mezi starší ženou a mladším mužem nejsou příliš úspěšné ani uspokojující. A že spíše, než o emočním propojení partnerů jsou o fyzickém potěšení. Nová studie se proto zaměřila na tři faktory, které jsou spojeny s uspokojujícími intimními vztahy: sexuální sebedůvěru, emoční inteligenci a subjektivní spokojenost. U všech těchto tří sledovaných oblastí dosáhly ženy-pumy vyšších hodnot než ženy ve věkově rovnocenném vztahu,“ popisuje výsledky průzkumu Veronika Kubíčková, sexpertka z e-shopu Růžový slon.

O dekádu mladšího partnera by si vybralo jen 40 % žen, bojí se reakce okolí

Kromě výše zmíněné studie se na vztahy starších žen s mladšími muži zaměřil i průzkum, který vloni zpracovala agentura Ipsos pro webovou seznamku Cougar Life. Ten svou pozornost zacílil na postoje veřejnosti k vztahům s výraznějším věkovým rozdílem. Z průzkumu mezi více než tisícovkou respondentů vyplynulo, že zatímco 60 % mužů by bylo otevřeno randit s ženou, která by byla o 10 let starší než oni, o dekádu mladšího partnera by si vybralo jen 40 % žen.

„Třináct procent žen přiznalo, že důvodem k odmítnutí mladšího muže by byla obava, co by si o nich pomyslelo jejich okolí,“ upřesnila Kubíčková. „A zatímco 65 % mužů do jisté míry nebo zcela souhlasí s tím, že je společensky přijatelné, aby ženy chodily s mužem o 10 a více let mladším než ony, z žen takto odpovědělo výrazně méně – 56 %,“ uzavírá sexpertka.

Nela Kleinová

Zdroj: Metropolitan University 

Foto: Getty Images

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.