Zlatobílé Vánoce české sklárny Koulier

Letošní vánoční dekorace připravila česká sklárna Koulier ve zlato-bílých kombinacích. K dispozici je i řada dalších barevných kolekcí.

Podívat se na ně můžete přímo na Oflendě, kde ozdoby vznikají. Najdete zde prodejnu s veškerou produkcí sklárny i tvořivé dílny spojené s exkurzemi.

„Zlato dává dojem záření a světla. V symbolice barev má velký význam hlavně v křesťanství, ale i v buddhismu a indické kultuře. Například Inkové mají zlatou přiřazenou k nejvyššímu božstvu. V Egyptě představuje Slunce a zdroj života. Pro Řeky je to symbol nesmrtelnosti. Zlaté se připisují nadpozemské hodnoty. Na bílou barvu pak většinou reagujeme pozitivně. Symbolizuje jas, nevinnost, čistotu, a také nový začátek, zrození, světlo, duchovnost, spiritualitu, vše neviditelné, nepoznané, tajemné. Odhaluje pravdu a upřímnost. Je symbolem sjednocení, průhlednosti, neúplatnosti, upřímnosti, spravedlnosti a nových začátků. Bílá je dokonalost, svoboda, pravda, ctižádost a osvícení. Spojením obou symbolik prostřednictvím letošní barevné kolekce se snažíme do všech rodin a domovů přinést klid, vznešenost a pohodu,“ uvádí Kateřina Šrámková, obchodní ředitelka značky Koulier.

„To, co je svaté se většinou objevuje ve zlaté záři. Zlatá barva odkazuje k jakémusi centru života, středu, slunci, ústřednímu a nejvyššímu bodu hierarchie, kolem nějž se architektonicky tvoří veškerá realita. V astrologické symbolice odpovídá zlaté barvě Slunce. Dává pocit hojnosti, lesku a bohatství. Je barvou správného středu, šlechetnosti, velkorysosti a nejvyšších hodnot. Pomáhá nám změnit poznání v pochopení, na cestě k univerzální moudrosti, ale taky při dosahování světských cílů, bohatství a uznání. Přála bych si aby kousek z tohoto všeho prostřednictvím našich ozdob proniklo do každého domu a srdce, kam se naše ozdoby dostanou. To je důvod, proč nás výroba křehké krásy naplňuje a proč jsme letos přistoupili právě k této barevné kombinaci,“ dodává Šrámková.

Celý podzim a advent budou otevřeny tvůrčí dílny spojené s exkurzemi v provozovně sklárny Koulier na Oflendě v Pardubickém kraji

Každou sobotu od 9 do 14:30 hodin mohou návštěvníci sami na vlastní oči vidět, jak se vánoční ozdoby foukají, stříbří a zdobí. Pod vedením lektorky si každý sám může ozdobu dotvořit, nebo si ji nechat namalovat na přání. Pro organizované skupiny nabízí Koulier prohlídky i ve všední dny od 8.00 do 14.30 na objednání. Cena je 165 korun na osobu, pro předškolní dítě 110 korun. V ceně prohlídky je jedna ozdoba na dozdobení, každá další ozdoba v dílně stojí 120 korun za kus. Sklárna nabízí také skupinové prohlídky pro školy (140 Kč/žák), školky (110 Kč/dítě) i zájezdy (165 Kč/osoba).

 

Nela Kleinová

Zdroj foto: Koulier 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.