Vinobraní u Máchova jezera: Romantika i program pro děti

V areálu hotelu Port se v neděli 27. srpna od 13:00 uskuteční již 11. ročník Vinobraní u Máchova jezera. Vítáni jsou všichni, kdo mají rádi dobrou zábavu, burčák a lahodné víno, na své si přijdou také milovníci vybrané gastronomie.

Pro děti si tým společnosti Regata Čechy a hotelu Port nachystal pestrý program a řadu atrakcí. Návštěvníci se mohou těšit na prémiové plavby lodí Máj, která je největší ze zdejší flotily.

Jako již tradičně přiveze vinařství Château Valtice čerstvý bílý a růžový burčák. K dostání budou vynikající vína z produkce této moravské firmy nebo vinařství Kovács. Vinobraní se neobejde bez oblíbené soutěže tahání vína koštýřem, jenž se odehraje na hlavním pódiu přímo pod taktovkou týmu z Château Valtice. O chutné občerstvení se bude starat nejen tým hotelu Port a partnerský hotel Horizont z Pece pod Sněžkou, ale rovněž další lokální partneři. Vedle toho si návštěvníci vychutnají kávu kokořínské pražírny nebo točenou zmrzlinu v pojízdném stánku Černé Madonny z České Lípy. Celým dnem se ponesou melodie cimbálové muziky Fjertůšek a kapely Vosty Band.

Ani v roce 2023 nebude chybět možnost si při Vinobraní vychutnat plavbu po Máchově jezeře největší lodí zdejší flotily. Máj bude vyplouvat každou celou hodinu. A dokonce na Vinobraní můžete rovnou připlout. Zájemci se nalodí v přístavišti ve Starých Splavech ve 12:30 a v hlavním přístavišti v Doksech v 12:50.

Součástí odpoledne je již pravidelně Velká dětská soutěž. Děti čeká osm soutěžních úkolů, za něž se sbírají soutěžní razítka. A za každou řádně vyplněnou a odevzdanou hrací kartičku obdrží odměnu. Vrcholem soutěže pak bude tombola losovaná odpoledne hned dvakrát právě z těchto kartiček. Atraktivní ceny se budou rozdávat nejen malým návštěvníkům, ale i dospělým.

Na malé hosty Vinobraní čeká však i další překvapení. Herci pražského divadla Minor přivezou nové představení Zachraňte číslo 6. Děti si vyzkouší nejrůznější tvořivé a další zábavné aktivity včetně možnosti vydovádět se na nafukovací překážkové dráze.

Vinobraní u Máchova jezera i celý jeho program je otevřený všem návštěvníkům zcela zdarma

„Jsme rádi, když můžeme veřejnosti poděkovat za její přízeň a udělat něco hezkého pro naše fanoušky, sousedy a všechny, kteří si chtějí během posledního prázdninového víkendu užít pěkný rodinný program. I proto stále trváme na tom, aby bylo Vinobraní u Máchova jezera přístupné zdarma. Moc se na letošní ročník těšíme a věříme, že bohatým programem a veselou atmosférou se nám podaří návštěvníkům vytvořit nejen pěkné zážitky, ale také srdečné vzpomínky,“ komentuje Viktor Šedivý, předseda představenstva společnosti Regata Čechy, a.s., která hotel Port vlastní a provozuje.

Nela Kleinová

Zdroj foto: Hotel Port

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.