Zázrak jménem citronová tráva

Esenciální oleje byly v rituálech krásy využívané od starověku. Už před tisíci lety si lidé všímali, že má jejich omamná vůně pozitivní vliv na smysly, pocit pohody i pokožku. Jedním z těch nevyužívanějších je esenciální olej z citronové trávy.

Citronová tráva pochází z oblasti Jižní Asie a Severní Afriky. Vyznačuje se svěží, mírně sladkokyselou citrusovou vůní. Na naše smysly má povzbuzující, uvolňující efekt, dokáže zmírňovat stavy psychického i fyzického napětí, svým aroma povzbuzuje a navozuje optimistickou atmosféru.

Citronová tráva blahodárně působí na tělo, olej z ní dokáže stimulovat proudění lymfy, zlepšuje stav při otocích, detoxikuje a pročišťuje pokožku. Pro tyto své vlastnosti se hojně užívá v aromaterapii i kosmetickém průmyslu: „Olej z citronové trávy má v našich přípravcích nezastupitelnou roli. Snoubí se v nich tak nejen benefity, které tato složka přináší pokožce a tělu, ale také ty, které přináší naší mysli, jež bývá v dnešní době hodně zatížená stresem,“ přibližuje Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic.

V produktovém portfoliu značky GERnétic esenciální olej z citrónové trávy obsahuje trojice produktů: sůl do koupele Sels De Bain, výživný tělový olej Huile De Beauté či regenerační a relaxační tělový krém Gerthérapi.

Sůl do koupele Sels De Bain

Krystalky mořské soli obohacené o esenciální olej z citronové trávy promění koupel v relaxační lázeň s mírně zklidňujícími účinky, jež si dokáže poradit s nadbytkem stresu. Přitom však osvěžuje unavené a napjaté tělo. Obsažené mořské minerály jemně pečují o pokožku, která je hebká a jemná. Horká koupel se Sels De Bain působí jako terapie pro celé tělo: uvolňuje ztuhlé a bolavé klouby, zmírňuje svalovou tenzi, otoky dolních končetin i zažívací obtíže.

Výživný tělový olej Huile De Beauté

Ušlechtilé oleje z hroznových jadérek a makadamie se starají o dokonalou výživu pokožky celého těla. Zjemňují ji, zvláčňují a činí ji sametově hebkou na dotek. Esenciální oleje z citronové trávy a ravensary se postarají o mimořádný smyslový zážitek z aplikace a stimulují imunitní systém. Tělový olej regeneruje buněčné membrány a posiluje povrchový kožní film. Díky svému jedinečnému složení s antioxidanty a detoxikaci stimulujícími ingrediencemi působí na kůži jako anti-ageingový elixír. Podporuje lymfatickou a krevní mikrocirkulaci. Dokonale se hodí pro ošetření suché a citlivé pokožky.

Regenerační a relaxační tělový krém Gerthérapi

Krém nabitý aktivními látkami bude vítaným pomocníkem pro všechny aktivní jedince, kteří preferují zdravý životní styl a pravidelně se věnují pohybu. Přispívá k intenzivní lymfatické drenáži, čímž zefektivňuje odplavení odpadních látek ze svalů, které v těchto tkáních vznikají vlivem fyzické námahy či cvičení. Díky obsahu cenných látek včetně esenciálních olejů z citronové trávy a ravensary výtažků z artyčoku, cypřišku nebo Indického kaštanu uvolňuje svalové napětí a zlepšuje stav vaskulárního systému. Přináší okamžitou úlevu namáhaným, ztuhlým a bolavým svalům a přispívá k pocitu okamžité relaxace. Proto je také vhodným společníkem pro všechny, kteří mají sedavé zaměstnání a výrazně přetěžují šíji, trapézové a zádové svaly. Složení s makadamovým a hroznovým olejem intenzivně pečuje o pokožku a přispívá k její regeneraci.

Specialitou tohoto přípravku je tzv. buněčný trenér. Jedná se o komplex rostlinného původu, který dokáže vyhledat středně velké a hypertrofované tukové buňky a působit na jejich vyprázdnění, aniž by došlo k buněčnému poškození. Dochází tak ke snížení objemu tukové tkáně a rychlejší modelaci těla. Proto je vítaným společníkem v každé snaze o formování figury.

Pro fyzickou i duševní pohodu

Dnešní svět je velmi komplikovaný a život se odehrává v rychlém tempu. Lidé jsou vystaveni obrovskému tlaku v různých oblastech svého života i nepřebernému množství informací, jež se perou o jejich pozornost. Přehlcení je jedním ze zdrojů stresu, jenž může razantně ovlivnit životní pohodu, fyzické i psychické zdraví, jak ukazují četné studie. Přitom jsou nástroje pro udržení dobré kondice i psychického rozpoložení na dosah ruky. „Jsem nesmírně ráda, že GERnétic poskytuje způsob, jak pečovat o krásu a kondici našich fyzických schránek i duševní pohodu. K tomu, abychom vše uvedli do rovnováhy přitom často stačí málo. Třeba schopnost se alespoň na moment zastavit, setrvat v přítomném okamžiku, uvědomit si sebe tady a teď a pouze být. Západní kultura podceňuje magickou moc klidu a občasného nicnedělání. V GERnétic se našim klientům snažíme takové chvilky setrvání poskytnout, i kdyby to měla být jen hodinka na kosmetickém lehátku nebo 10 minut každodenní kosmetické domácí péče. Zatímco mysl si užívá uvolnění, GERnétic pracuje na tom, aby se relaxace ještě prohloubila a tělo dostalo to nejlepší,“ popisuje Ing. Andrea Trčková, výkonná ředitelka zastoupení značky GERnétic pro český a slovenský trh.

Nela Kleinová

Zdroj foto: GERnétic

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.