Jaro na sněhu v rakouském Stubaitalu

V lyžařských střediscích Stubaiský ledovec a Schlick 2000 si mohou návštěvníci vychutnat první teplé dny na sněhu o Velikonocích i v květnu a načerpat pořádnou dávku vitamínu D. Ve skiareálech Elferbahnen a Serlesbahnen je možné lyžovat až do března. Díky mnoha nabídkám a eventům nestojí brázdění slunečných svahů v závěru sezóny nic v cestě.

Zatímco mnozí už plánují letní dovolenou, Stubaital jde do prodloužení. Za dveřmi je jarní lyžovačka! Pouhých dvacet minut od Innsbrucku se nachází lyžařská střediska Stubaiský ledovec a Schlick 2000 a těm, kdo se lyžování nemohou nabažit, mají mnoho co nabídnout.

Rozmanité sjezdovky, příjemné teploty v kombinaci s měkkým sněhem a regionálními lahůdkami, které si můžete vychutnat při pohledu na okolní hory. Na více než 3 000 metrech nad mořem láká Stubaiský ledovec na ty nejlepší podmínky pro jarní lyžování a snowboarding pro začátečníky, pokročilé i profíky. Bezpočet svahů, Powder Department, snowpark Stubai Zoo a spousta prostoru zajistí, že si všichni přijdou na své.

Kromě Stubaiského ledovce neudělají fanoušci jarního lyžování chybu ani s návštěvou lyžařského areálu Schlick 2000, kde na ně čekají různorodé sjezdovky a útulné horské chaty. Skiareály Elferbahnen a Serlesbahnen jsou v provozu v závislosti na sněhové situaci. Tip: děti do 10 let (ve Schlicku 2000 do 8 let) jezdí v doprovodu platícího rodiče zdarma.

Využijte skvělých výhod

Dokonalou zábavu na sněhu doplňuje až do května spousta atraktivních nabídek. Ti, kdo plánují krátký pobyt ve Stubaitalu, by si neměli nechat ujít „Stubaiské ledové kouzlo“. Nabídka zahrnující dvě až sedm nocí, skipas na ledovec a skibus zdarma ve Stubaitalu platí až do 6. května. Kromě 26 moderních lanovek a vleků, sjezdovek všech obtížností a pestré gastronomie se o nezapomenutelný pobyt postará i půjčovna lyží a mnoho dalšího.

Na Stubaiském ledovci na vás čeká také výhodná akce „Prosluněné lyžování 4=3“. V termínech od 5. do 24. března, od 16. dubna do 5. května a od 7. do 19. května obdrží návštěvníci, kteří přijedou v neděli nebo v pondělí, čtyřdenní skipas za cenu třídenního.

Atraktivní program skýtá i lyžařský areál Schlick 2000, těšit se zde můžete na speciální nabídky „Zábava na sjezdovce“ a „Firn Ski Hit“. Až do dubna mohou malí i velcí kroužit obloučky a využít mnoha výhod v největším lyžařském středisku přední části Stubaitalu.

Atraktivní nabídka, kam oko dohlédne

Se skipasem SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck se můžete těšit na velmi všestranný a komplexní balíček. Tato karta je nejen vstupenkou do 13 lyžařských areálů, ale zahrnuje také 22 nabídek z oblasti životního stylu, kultury a památek v Innsbrucku a okolí, volný vstup do krytých bazénů a 25% slevu na noční jízdy na příslušných lanovkách.

Ski & BBQ: event se zárukou požitku

Srdce milovníků špičkové gastronomie zahoří v neděli 12. března na akci Ski & BBQ v lyžařském středisku Schlick 2000. Několikanásobný mistr Německa v grilování a mistr světa v grilování z roku 2013, Michael Hoffmann, se spolu se svým týmem z „GutGlut“ postará v panoramatické restauraci Kreuzjoch o nezapomenutelný zážitek v nadmořské výšce přes 2 000 metrů. Lyžování, živá hudba a vynikající jídlo – co víc si přát?

Bezproblémový příjezd a odjezd

Stubaital boduje nejen pestrou nabídkou pro všechny milovníky zimních sportů, ale také blízkostí hlavního města Tyrolska Innsbrucku. Díky snadné dostupnosti, např. s nabídkou ÖBB „Nightjetem za sněhem“, nebo bezplatnému příjezdu a odjezdu z Innsbrucku do údolí a zpět pro všechny, kdo ve Stubaitalu přenocují, začíná dovolená již během cesty. S platným skipasem lze navíc zdarma využívat veřejnou dopravu v údolí.

 

Nela Kleinová

Zdroj: Stubaital

Zdroj foto: Andre Schoenherr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.