Krása pomoci pořádá sbírku pro ukrajinské seniory

Nadace Krása pomoci se spojila s hospicem ve Lvově a pořádá materiální sbírku přímo pro tento domov. Seniorům, kteří zde žijí, dochází zásoby i hygienické pomůcky.

Z České republiky přímo do lvova vybrané věci doveze kamion. Spolupráce s hospicem vznikla díky reportáži Jarmily Štukové v pořadu 168 hodin. “Nás osobně velmi zasáhla reportáž o lvovském hospicu v pořadu 168 hodin, stejně jako příběhy dalších seniorů, kteří se nemají jak dostat do bezpečí a kterým válka ubližuje psychicky i fyzicky. Rodinu a jejich blízké jim nenahradíme, můžeme ale pomoct k tomu, aby podmínky, ve kterých teď jsou, byly maximálně důstojné,” vysvětluje ředitelka Nadace Krása pomoci Soňa H.Morawitzová.

Právě proto se Nadace spojila díky reportérce Jarmile Štukové přímo s hospicem a pořádá materiální sbírku, které poputuje do Lvova.

Aktuální potřeby hospicu a jeho klientů:
Pleny, inkontinenční podložky
Přípravky pro hygienu – čistící pěny, ochranné krémy (Menalind)
Masti a přípravky proti proleženinám
Drogerie (šampony, mýdla, sprchové gely, pasty na zuby, kartáčky, tělové mléko, prací prášky či gely)
Ručníky, povlečení
Praktické a hezké oblečení
Nutridrinky, kaše

“Sběrné místo je kancelář Nadace, dveře budou otevřeny následující dva týdny vždy od pondělí do čtvrtka v časech 8-10 hodin a 16 – 18 hodin,“ doplnila ředitelka. Po skončení sbírky se věci naloží do kamionu, který bude mířit přímo do hospicu.

V příštím týdnu má Nadace v plánu vypsat i finanční sbírku. Z vybraných peněz nakoupí potřebné věci, které se ve sbírce nepodaří sehnat, případně zásobí další ukrajinská zařízení pro seniory. Situaci seniorů na Ukrajině dále monitoruje a hodlá pomoct tam, kde to bude potřeba.

Materiální sbírka pro hospic ve Lvově

4.4.-7.4.2022 a 11.4.-14.4.2022

8-10 a 16-18 hodin

Kancelář Nadace Krása pomoci, Španělská 770/2, Praha 2

Marta Molínová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.