Také se vám při nošení roušky potí brýle?

Lidé s dioptrickou vadou, kteří nosí brýle, se nyní mohou potýkat s novými patáliemi. Řadu z nich například trápí mlžný opar na skle, vznikající při nošení roušky.

"Tento problém můžete eliminovat tím, že je ošetříte přípravkem proti zamlžování, případně tenkou vrstvou tuhého mýdla, rozetřeného hadříkem z mikrovlákna na obou stranách," radí MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize Praha. Protože na brýlích se mohou zachytit nečistoty včetně virů, nezapomeňte je po příchodu domů důkladně umýt teplou vodou a mýdlem. Na rozdíl od roušek je však nevyvařujte, aby nedošlo k poškození obrub, ani nepoužívejte agresivní dezinfekce.

Zároveň více než kdy jindy dbejte na to, aby vám brýle dobře seděly – například nepadaly z nosu a byly dobře fixovány za ušima. Jejich posouváním se totiž zbytečně dotýkáte prsty obličeje, což je v této době nežádoucí. Nechte si je proto srovnat v optice, které mají výjimku a zůstaly ve většině případů otevřené. Raději si ale předem telefonicky zjistěte, jaká je aktuální provozní doba.

Marta Molínová

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.