Bezplatné dílny pro seniory na festivalu 4+4 dny v pohybu 2019   

24. ročník mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu proběhne od 4. do 12. října 2019 v Praze. Více než 60 umělců oživí Desfourský palác na Florenci v rámci hlavního výstavního projektu Místa činu s podtitulem Nikdo nemá nic. Pro seniory si v letošním roce připravil bezplatný doprovodný program ve spolupráci s platformou Máš umělecké střevo?.

Během festivalu se odehrají výtvarné dílny určené pro seniory se zájmem o současné výtvarné umění nebo se snahou získat nové výtvarné dovednosti a schopnosti. Zaměří se na techniky tuše, uhle, akvarelu a také základy ilustrace. Kapacita je omezena, rezervovat místo je možné e-mailem na bohdana@umeleckestrevo.cz.

Letošní doprovodné programy festivalu 4+4 dny v pohybu aktivně zapojují také seniory. Během festivalu se odehrají výtvarné dílny určené seniorům se zájmem o současné výtvarné umění nebo se snahou získat nové výtvarné dovednosti a schopnosti.

„Nikdy nic nikdo nemá je slavná píseň od Jiřího Voskovce a Jana Wericha z roku 1931. Její text dobře ilustruje dnešní dobu – a my se k ní vztáhneme i ve výtvarných dílnách pro seniory. Ve třech dílnách si vyzkoušíme černobílé techniky tuše, uhle i akvarelu. Poznáme proporce lidského těla i ilustraci k textu,“ vysvětluje autorka programu umělkyně Eva Jiřička, dlouhodobě spolupracující se seniory ve vzdělávacím a kulturním centru Elpida.

Sobota 5. 10. od 10.30 do 12.30

Černobílý svět na velkém papíru, proženeme tuší, perkem a štětcem hejna špačků v krajině.

Úterý 8. 10. od 10.00 do 12.00

Pomocí akvarelu a tuše vytvoříme ilustrace k písni Nikdy nic nikdo nemá od Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Vaše kresby se pak stanou součástí hudebního videa.

Čtvrtek 10. 10. od 13.00 do 15.00

Vytvoříme na papír vlastní postavu, figuru. Člověk v kompozici, kde Nikdo nemá nic.

Více informací najdete na https://ctyridny.cz/program-2019/mas-umelecke-strevo-pro-seniory/.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.