Tip na výlet: Kouzlo zimy u jezera Attersee

Unikněte od blížícího se předvánočního shonu velkoměsta a vydejte se do poklidného prázdninového regionu Attersee-Salzkammergut. Zimní trasy pro pěší, běžecké stopy, pro sportovně laděné pak potápění. A samozřejmě adventní trhy s ochutnávkami místních kulinářských lahůdek.

Vychutnejte si během jedné ze zimních pěších tras božský klid a čarovný výhled na hluboké tmavo-modré jezero. Nahlédněte do místních kostelů a mnohých kapliček a zažijte uklidňující kouzlo této oblasti.

Běžkování

Běžkaři obzvlášť ocení běžecké stopy v Nußdorfu am Attersee a v Schörflingu am Attersee. Přes 20 kilometrů dlouhé běžecké stopy vás zvou při dobrých sněhových podmínkách k objevení sněhem pokryté nedotčené přírody.

A nevadí, když nemáte sportovní výbavu s sebou. Vše potřebné si můžete půjčit na místě.

Advent u jezera Attersee

Zdejší lidové obyčeje zde stále žijí díky místním spolkům, které o ně pečují a díky kterým se nestaly komerčními. Ať jesličky nebo adventní hry, mikulášské průvody, průvody čertů nebo ochutnávka místních kulinářských lahůdek na adventních trzích – zde si vyberou malí i velcí.

Každoročně se na nebi zjevuje unteracherský anděl s bílou svatozáří, který zvěstuje poklidný vánoční čas u jezera. Na Nový rok se pak v Steinbachu am Attersee, v Unterachu am Attersee a v Schörflingu am Attersee rozeznějí zvony, kterými zvoníci vypudí temnotu a přivítají radost a pohodu.

Čím je Attersee atraktivní v zimě pro sportovce?

Jezero  je považováno za ráj potápěčů nejen v létě ale i v zimě. Viditelnost přes 25 metrů, beztížné vznášení se ve vodě – díky jezernímu klidu uslyšíte i vlastní výdech, nádech a tlukot srdce. Klid, rozlehlé vody jezera, člověkem nedotčená příroda a kultura vytvářejí perfektní zimní idylu a garantují příjemný odpočinkový pobyt.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.