Diváci TV Paprika uvidí nově kulinářský pořad Hezky česky s Vendy a Adamem

Od října mohou diváci stanice TV Paprika sledovat pořad Hezky česky s Vendy – Vendulou Špetlíkovou a Adamem Novotným. Těšit se mohou všichni, kdo milují tradiční kuchyni, na známé recepty v časově efektivních a chuťově dokonalých variacích.

Show startuje 1. října a fanoušci vaření ji budou moci sledovat každý pracovní den ve 20 hodin večer. „Televizní pořad Hezky česky s Vendy a Adamem, má celkem 20 dílů. V každém díle jsme s Adamem Novotným připravili dva pokrmy - hlavní jídlo a dezert. Celkem jsme společně připravili 40 dobrot. Diváci se mohou těšit třeba na pečínku na jablkách, ovocný dort, babiččin mřížkový koláč, minidezerty, špagety, rolky, špízy, ale i na žemlovku, nebo koprovku,“ uvádí Vendula Špetlíková, moderátorka kulinářského pořadu a autorka kuchařky Recepty na spokojený život.

Ukázka receptů:

PERNÍKOVÉ MUFFINY

Ingredience

  • 2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
  • ¾ hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 smetana (250 ml)
  • 1 ks vejce
  • 1 kypřící prášek do perníku

Postup

Všechny ingredience vložíme do misky a umixujeme v hladké těsto, které nalijeme do muffinových formiček asi 0,5 -1 cm pod okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Čas pečení neuvádím, protože je odvozen od velikosti muffinů, takže je potřeba před vytažením z trouby zkusit špejlí, zda jsou již muffinky upečené.

 

PEČÍNKA NA JABLKÁCH S PEČENÝM BRAMBOREM

 Ingredience

  • 600 g vepřového bůčku
  • 2 velká jablka
  • 2 velké cibule
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžičky tymiánu
  • 300 ml světlého piva
  • 300 ml vývaru (bujónu)
  • 2 lžíce oleje
  • Sušený česnek
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče.

Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem. Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30-40 minut na 180 °C dozlatova.

Příloha – Pečený brambor

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • Olej
  • Sůl

Postup:

Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Když jsem vymýšlela co vlastně divákům ukázat za recepty, tak mě přivedl na myšlenku Adam: „Vendy, musí to být jednoduché, rychlé, abych to zvládl i já, když moc neumím vařit. A to aby to bylo dobré, toho se u tebe nebojím, ty vždy vykouzlíš neuvěřitelnou dobrotu!“. Výsledkem tedy jsou jídla, která zvládne uvařit, nebo upéct úplně každý. Věřím, že některé recepty se zařadí u diváků do těch oblíbených a často využívaných. Nečekejte u mě v kuchyni žádné překvapení, stačí jen otevřít lednici, špíz a můžeme společně začít vařit,“ dodává Vendula Špetlíková.

Pořad hezky česky je založen na představení jednoduchých, rychlých pokrmů ze snadno dostupných ingrediencí. Jedná se o takové recepty, které nevyžadují dlouhé objíždění různých obchodů a pracné shánění neobvyklých suroviny. Naopak recepty jsou složeny z ingrediencí, které má každý doma ve spíži, nebo lednici. A pokud ne, tak je koupí kdekoli, i v malém obchůdku na vesnici.

Kromě nového pořadu nabízí již od začátku září TV Paprika svým divákům v České republice a na Slovensku ještě jednu příjemnou změnu. Nově totiž mohou sledovat ty nejlepší pořady o vaření na této stanici v plně lokalizované stopě s českými předěly a reklamními bloky.

 

Pořad Hezky česky s Vendy a Adamem diváci TV Paprika uvidí od 1. 10. 2018 ve 20:00

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.