Součástí veletrhu REHAPROTEX jsou tradiční Dny seniorů

I v letošním roce jsou součástí doprovodného programu veletrhu REHAPROTEX, který se koná od 19. do 22. září na brněnském výstavišti, oblíbené Dny seniorů. Jejich program tak doplní nabídku vystavovatelů, kteří zde představí jak široký sortiment kompenzačních, protetických, ortopedických a rehabilitačních pomůcek, tak i nabídku produktů pro aktivní seniory.

Na veletrhu nechybí ani poskytovatelé sociálních služeb nebo výrobky chráněných dílen. K dispozici budou preventivní vyšetření, poradenství a mnoho dalšího. V letošním roce je kladen důraz především na praktické ukázky používání výrobků vystavovatelů. Na centrální ploše v pavilonu bude volně k dispozici testovací dráha, na které si návštěvníci budou moct vyzkoušet jednotlivé výrobky na různých druzích povrchu a v rozmanitých situacích. Návštěvník tak získá nejenom ucelený přehled o technických možnostech prezentovaných produktů, ale může si i sám osobně vyhodnotit jejich ovladatelnost.

Co přinese doprovodný program?

Nabídku zajímavých výrobků vystavovatelů doplní pestrý doprovodný program, který přinese zajímavé přednášky, informace z oblasti prevence a ochrany zdraví, ale i zážitky z cest po celém světě nebo atraktivní hudební vystoupení. V doprovodném programu jsou zastoupena také témata více než aktuální. Za všechny můžeme zmínit konferenci Cestování po železnici pro všechny a seminář k novému zákonu o pomůckách pro zdravotně postižené 329/2011 Sb, které organizuje Národní rada osob se zdravotním postižením ČR.

Konference Cestování po železnici pro všechny se koná v úterý 19. září 2017 od 11:00 hodin v sále Morava pavilonu A3. Je zaměřena na problematiku železniční dopravy, neboť ta je jedním z nejvíce využívaných dopravních systémů pro osoby se zdravotním postižením. V programu vystoupí například hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Bohumil Šimek, náměstek ČD pro osobní dopravu Ing. Michal Štěpán, generální ředitel SŽDC Ing. Pavel Surý, ředitel Drážního úřadu Ing. Jiří Kolář, Ph.D., předseda NRZP ČR Mgr. Václav Krása a další významní účastníci.

Seminář k novému zákonu o pomůckách pro zdravotně postižené 329/2011 Sb. je zásadní změnou zákona, který prakticky eliminuje úsporná opatření v dávkách pro zdravotně postižené. Její součástí je například prokazování majetku a další významné změny, které budou představeny na semináři ve čtvrtek 21. 9. 2017 od 13.00 hodin v sále Morava pavilonu A.

Ve středu a ve čtvrtek jsou připraveny oblíbené Dny seniorů na výstavišti, které organizují Senior pasy. V letošním roce se můžete těšit na vystoupení Nadi Urbánkové, Zdeňka Junáka a dalších umělců. V programu nechybí ani měření tlaku, zraku, tělesného tuku, přednášky o zdraví, wellness, ukázky sportů a široká nabídka volnočasových aktivit.

Za zmínku jistě stojí také seminář Jørgena R. Jørgensena, který se bude věnovat důsledkům nečinnosti po mozkové mrtvici se zaměřením na prevenci snížení kardiovaskulární funkce a na fyziologické změny svalů, ke kterým dochází po mozkové mrtvici. Jeho součástí budou i praktická cvičení s podporou tělesné hmotnosti.

Dobrá rada nad zlato, u nás zdarma!

V nabídce veletrhů nechybí ani velmi oblíbené dárky z chráněných dílen. Výrobky, které nejenom potěší, ale navíc i pomohou dobré věci, nabídne celá řada výrobců. Z keramiky, ručně vyráběných svíček, proutěného zboží, šperků, výrobků z proutí, mýdel, vonných solí či esenciálních olejů v neposlední řadě textilních výrobků si jistě vyberete. Nebudou chybět ani služby pro klienty s různým druhem postižení nebo asistenční a vodící psi.

Využít můžete také rozsáhlého bezplatného poradenství, kterému se bude věnovat například Liga vozíčkářů, Národní rada osob se zdravotním postižením nebo ParaCentrum Fenix. Zajímavé informace se dozvíte buď v doprovodném programu, nebo můžete využít individuálního poradenství na stáncích.

S nákupy zdravotních pomůcek, jejich případnými reklamacemi, s úskalím nákupu od neseriózních prodejců a další problematikou pak poradí Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace.

Neměli byste minout ani Fórum pro zdraví, které je zaměřeno na rozsáhlou propagaci zdravého životního stylu – dozvíte se vše potřebné o správné výživě a pohybové aktivitě, prevenci závislostí nebo úrazů.

V úterý a ve čtvrtek můžete na mechanickém vozíku zkusit projet slalomovou dráhu, kterou pro širokou veřejnost připravilo ParaCentrum Fenix.

Veletrh REHAPROTEX je pro návštěvníky otevřen od 9 do 17 hodin, poslední den pouze do 16 hodin. Vstupenka na místě stojí 110 Kč, při registraci na internetu 90 Kč, pro seniory, studenty, děti a držitele průkazu ZTP jsou připraveny zlevněné varianty. Držitelé Senior pasu zaplatí za vstup pouze 20 Kč.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/rehaprotex

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.