Léto a grilování už je bohužel dávno pryč, ale nemusíme vůbec smutnit. Na řadu totiž přichází sezóna rozpékacího sýru Rougette. Jedná se o jemně vyzrálý sýr určený speciálně k rozpékání, který bude tou pravou vypečenou dobrotou pro veškeré oslavy, posezení s přáteli, ale i pro romantickou večeři ve dvou.
Stačí rozehřát troubu a během pár minut můžeme servírovat skvělý pokrm, podle některého z neodolatelných receptů. „Rozpékací sýr Rougette je speciálně vyroben pro úpravu právě v troubě“, říká Michala Kadlecová, marketingová manažerka značky Rougette pro ČR a SR. „Tyto sýry vynikají jemně vyzrálou chutí a správnou konzistencí. Na jejich tepelnou úpravu nepotřebujete špinit žádné nádobí díky dřevěné misce, která je součástí balení. Sýr jednoduše vyjmete z folie a vložíte zpět“, dodává. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji bez problémů i vaše silnější polovička. Sýr pečeme v troubě cca 10 minut. Poté vyjmeme z trouby, povrch křížem nařízneme a rohy odklopíme směrem ze středu. Pečeme dalších 8 - 12 minut do zlatavého zhnědnutí.
RECEPTY
ROUGETTE S MEDEM, OŘECHY, FÍKY A PEČENÝMI HRUŠKAMI
Snadná úprava. Pro 2 osoby.
Ingredience:
- Rougette jemný krémový 180g
- 4 fíky
- 4 hrušky
- 2 hrsti vlašských ořechů
- hrst rozinek
- med
- mletá skořice
- máslo na vymazání
Příprava:
Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřince a poklademe je rozkrojenou stranou nahoru do zapékací mísy vymazané máslem. Do vydlabaných středů nasypeme rozinky, pokapeme medem, posypeme ořechy a skořicí a na každou hrušku přidáme kousek másla. Hrušky zapékáme 20 – 30 min do změknutí cca při 170 °C. Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Mezitím na pánvi bez oleje opražíme vlašské ořechy. Fíky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dozlatova rozpečený Rougette jemně polijeme medem a posypeme opraženými ořechy. Podáváme s rozčtvrcenými fíky, hruškami a pečivem.
ROUGETTE A LA BIBIMBAP
Snadné. Pro 2 osoby
Ingredience:
- Rougette jemný krémový nebo jemný kořeněný 180 g
- čerstvá zelenina dle chuti (brokolice, mrkev, okurka, řapíkatý celer, paprika atd.)
- olivy v nálevu
Příprava:
Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky nebo plátky tak, aby se dala namáčet do sýru. Na velký talíř umístíme dozlatova opečený sýr a obložíme zeleninou. Podáváme s čerstvým pečivem a olivami.
S čím sýr kombinovat?
- skvěle si rozumí se zeleninou, jako jsou opečené brambory s rozmarýnem nebo vařený chřest
- hodí se k masu i mořským plodům
- osvědčenou klasikou je servírování s tmavým i světlým pečivem
- skvěle se doplňuje s červeným vínem
K jaké příležitosti se hodí?
- jednoduchou přípravu oceníte při nečekané návštěvě
- romantická večeře při svíčkách se sklenkou dobrého vína
- neotřelé občerstvení pro posezení s přáteli
- teplá a rychlá večeře pro celou rodinu